Førdefestivalen satser norsk

Festivalen går fra 7. - 11. juli og presenterer et rikholdig program med artister som er bosatt i Norge - derav årets tema «Heime» (Home).

Skrevet av Carl Kristian Johansen 25.06.2021

Osterlide
Østerlide spiller på Førdefestivalen 2021.

Music Norway har i mange år vært samarbeidspartner på det internasjonale besøksprogrammet til Førdefestivalen. På grunn av pandemien vil det ikke være utenlandske bransjedelegater på festivalen i år.

Vi benytter derfor anledningen til å samle de norske aktørene til en rundebordskonferanse for å snakke om hvordan den norske tradisjonsmusikken kan nå et større publikum. Målet er å komme frem til noen «action points» for økt internasjonalisering av sjangeren. Representanter fra plateselskaper, organisasjoner, utdanning, presse og festivaler vil være til stede.

- Jeg håper at vi med dette initiativet kan få i gang flere tiltak som styrker folkemusikkens synlighet internasjonalt. Norge er et lite marked og det er stort behov for å nå bredere ut, særlig til våre naboland, sier prosjektansvarlig i Music Norway Aslak Oppebøen.

For å vedlikeholde det globale nettverket som Førdefestivalen har opparbeidet seg, vil man også tilby eksklusiv strømming av konserter til samtlige utenlandske delegater som har deltatt som gjester på festivalen de siste årene.

- Vi opplever at interessen for norsk og nordisk tradisjonsmusikk i bred forstand er økende, og jeg har stor tro på at vi skal klare å hjelpe flere til å nå ut, avslutter Oppebøen.

Vi minner også om at den tradisjonelle Førdekonferansen vil finne sted torsdag 8. juli med tema «Mangfald i utakt».