Verdens største musikksamarbeid online - Global Music Match er tilbake

Suksessen fra 2020 fortsetter og 7. juni er 78 unike artister fra 17 forskjellige land og fire kontinenter klare for Global Music Match.

Skrevet av Kristiane Lunde 03.06.2021

Global Music Match ble arrangert for første gang i 2020 og ble etablert som en respons til utfordringene pandemien førte med seg. Global Music Match (GMM) sitt mål er å koble eksportklare artister innenfor sjangrene folk, roots og world for å styrke nettverk, gi større synlighet i sosiale medier, skape nye vennskap og generere musikalske samarbeid.

Artister fra Australia, Frankrike, Canada, Spania, Chile, Danmark, England, Finland, Island, Irland, Italia, Norge, Sverige, Skottland, Taiwan, USA og Wales skal samarbeide, skape og jobbe sammen på tvers av grenser, gjennom de neste tre månedene. Artistene deles inn i team som ledes av hver sin internasjonale coach som består av ledende festivalsjefer eller publicity managere innen folk/roots-sjangrene.

Fra Norge er det vokalisten Kim Rysstad og gruppen Stampestuen som skal være en del av årets artister i GMM.

- Jeg håper at det å bli en del av et så stort nettverk som det GMM er, vil kunne gi meg ny lærdom, skape engasjement og inspirasjon til nye prosjekter, og samarbeid på tvers av landegrenser, forteller Rysstad. Og det er selvsagt ekstra morsomt å møte så mange fabelaktige musikere som alle brenner for folk-sjangeren, legger han til.

- Vi er med for å få nye kontakter, både blant artister og bransjefolk fra hele verden. Global Music Match er dessuten en god mulighet for oss til å lære av det promoteringsarbeidet som andre artister gjør. På kort sikt regner vi med at Global Music Match vil skape større oppmerksomhet om musikken vår og arbeidet med vårt kommende andrealbum. På lengre sikt håper vi at det kan bidra til å skaffe flere spillejobber internasjonal, sier Jon Brodal i Stampestuen.

Nå er det altså 78 artister som knytter kontakter og hjelper hverandre med å komme ut til nye territorier og nye fans gjennom sosiale kanaler, og når verden blir normal igjen og man kan turnere, så har man fått vist seg frem til publikum!

— Inger Bråten, Killer Inc

Inger Bråten er en av mentorene under årets GMM og forteller at hun virkelig ser frem til at verdens største online musikk-utveksling starter neste uke, der hun får lov til å både være coach for et lag, men samtidig oppdage 72 artister i tillegg fra 17 land og 4 kontinenter.

- I løpet av det siste året er det via nettet man har kunnet oppleve og oppdage musikk, og artister har kun holdt kontakt med sine fans gjennom sine sosiale kanaler. Og ikke alle artister er vant med å jobbe på denne måten, for tidligere har de gjort denne jobben gjennom turnering i inn- og utland. Nå er det altså 78 artister som knytter kontakter og hjelper hverandre med å komme ut til nye territorier og nye fans gjennom sosiale kanaler, og når verden blir normal igjen og man kan turnere, så har man fått vist seg frem til publikum. Og i tillegg har man opparbeidet seg nye internasjonale kontakter. Og for deg som publikum har du muligheten til å oppdage så mye god musikk, bare ved å gå inn på www.globalmusicmatch.com. Vinn-vinn situasjon for alle! Sier Bråten.

I fjorårets program deltok Kajsa Balto, Sarah-Jane Summers & Juhani Silvola, Karl Seglem, Darling West, Susanne Lundeng, Guro Kvifte Nesheim (GKN5) og Nordic Fiddlers Block, sammen med 90 andre artister fra hele verden. Samtlige deltakere fikk også mulighet til å vise seg fram under amerikanske Folk Alliance i februar (Folk Unlocked).

Global Music Match er støttet av følgende eksportorganisasjoner: Canadian Independent Music Association - CIMA, Catalan Arts (Spain), Chile Musica, Culture Ireland, East Coast Music Association - ECMA (Canada), English Folk Expo, Export Music Sweden, FOCUS Wales, Folk Alliance International (USA), Iceland Music, Italia Music Export (Italy), LUCfest Taiwan, Music Finland, Music Norway, Showcase Scotland Expo, Sounds Australia, Spectacle vivant Bretagne (Brittany, France), Tempi (Denmark).