Høster lovord etter Eurosonic

Det ble ingen priser til norske festivaler, men Aurora og Sea Changefår skryt for sine konserter under Eurosonic.

Skrevet av Karoline 20.01.2015

Auroraaksnes
Aurora får mye skryt for sin konsert i Grand Theatre

Under showcasefestivalen Eurosonic Noorderslag legges mye av fundamentet for det som vil prege musikkåret. Over 350 artister spiller showcaser, verdens musikkbransje samles og representanter fra festivaler over hele verden kommer for å booke. Flere av artistene du ser på årets kommende festivalscener har med stor sannsynlighet utspring i en opptreden på Eurosonic. Og det ser ut som Aurora klarte å overbevise flere i publikum. Belgiske Indistyle har Aurora på sin topp 10 liste fra Eurosonic og trekker paralleller til både Jenny Hval og First Aid Kit.

Et fenomen

Det nederlandske musikknettstedet 3VOOR12 kaller Aurora et fenomen; «en gammel sjel i en ung og energisk kropp». De sier også at det ikke er overraskende om Aurora ser samme karrierehopp som Hozier har hatt det siste året. Han spilte på akkurat samme scene i fjor og har siden tatt verden med storm. Scenen det er snakk om er Grand Theatre i Groningen, og det meldes om fullt hus.

– Jeg ble kjempeoverrasket over at det var så mange folk, en mann sa til meg at ifjor spilte Sam Smith i samme lokale for bare 60 folk! Så jeg skulle ikke bli skuffet om det ikke kom flere, men det gjorde det altså, og det gav meg masse energi og glede og jeg tror ikke jeg noen gang har kost meg så mye på scenen før! De lo av vitsene mine og hadde stor respekt, det var helt vidunderlig, skriver Aurora i en epost til oss.

Det er flere enn Aurora som får skryt for sin Eurosonic-konsert. Det britiske kulturnettstedet Nothing But Hope and Passion har konserten til Sea Change blant sine mest minneverdige fra festivalen. “It’s time for Sea Change” skriver de og legger til at Sea Change er en av de hotteste artistene for øyeblikket. Det var totalt 11 norske på plakaten i år; All We Are, Carmen Villain, Carnival Kids, Intertwine, Jonas Alaska, Kate Havnevik, Kid Astray, Pandreas, Sea Change, Spidergawd og Aurora.

EBBA-awards til Todd Terje

Under Eurosonic deles også European Border Breaker Award ut. Todd Terje følger velfortjent i fotsporene til Nico & Vinz som mottok denne i fjor. Prisen gis til Todd Terje som følge av hans internasjonale suksess med debutalbumet «It’s Album Time». Todd Terje var ikke tilstede under utdelingen, men Aurora sørget for at Norge ble sett, da hun var èn av tre artister som opptrådte under showet.

Les også: Todd Terje wins European Border Breaker Award

Ingen priser til norske festivaler

Øyafestivalen var nominert til tre priser i European Festival Award; beste program, artistenes favoritt og grønn-festival. Slottsfjell var også nominert blant artistenes favorittfestival og Blues in Hell nominert i kategorien beste innendørs festival. Det ble dessverre ingen priser på de norske festivalene.