Hvem er årets ‘Nordic Music Biz 20 under 30’?

Nominer bransjetalenter til den gjeve nordiske kåringen.

Skrevet av Tina Brodal 14.04.2021

20under30groupshots Bylarm2020 B5 D6516 Foto Helge Brekke
Fjorårets vinnere fra prisutdelingen under by:Larm 2020. Foto: Helge Brekke

Har du en kollega, ansatt, forretningspartner eller kjenner til noen som har satt sitt spor i bransjen i 2020? Nå kan du nominere dine kandidater fra nordisk musikkbransje.

For fjerde år på rad ser NOMEX etter 20 bransjetalenter under 30 år som ligger i front av bransjen og setter Norden på det internasjonale musikkartet. Disse skal presenteres og feires under prisutdelingen av Nordic Music Biz Top 20 Under 30. Utdelingen skjer 30. september 2021 på by:Larm-festivalen i Oslo, verdens største samling av nordisk musikkbransje.

Nominer dine kandidater nederst i saken.

For å kvalifisere må kandidaten jobbe i et nordisk basert musikk eller underholdningsselskap, eller kulturorganisasjon med tette bånd til musikkbransjen. Kandidaten må ha blitt 30 eller yngre i 2020. Topp 20 under 30 forplikter seg til å ha en kjønnsbalanse på 50/50 og til å gjenspeile mangfoldet i samfunnet.

Rekruttering av unge viktigere enn noen gang
Med COVID-19-pandemien har vi sett at rekruttering av unge talenter til musikkbransjen er viktigere enn noen gang. Vi har opplevd at vi jobber i en skjør bransje, og det er viktig å vise den nye generasjonen ledere, labels, agenter, festivaler osv. at musikkbransjen er en trygg og givende bransje å jobbe i og velge som en karrierevei. Det er også viktig å sørge for at våre artister har dyktige mennesker til å jobbe med som kan passe på deres beste interesser i fremtiden.

Juryen vil bestå av 15 etablerte bransjepersoner fra alle de nordiske landene som vil gjøre seg kjent med og diskutere alle kandidatene før de velger ut de 20 finalistene.

Juryen vil basere seg på flere faktorer, inkludert, men ikke begrenset til: vekst i selskapet, karriereutvikling, anseelse i bransjen, innflytelse på bransjen i 2020, artistutvikling, innovasjon i deres felt, konsertinntekter, salg og synlighet i sosiale medier.

20under30 2020
Vinnerne av Nordic Music Biz ́ Top 20 under 30 i 2020

«Det var en stor ære å motta denne prisen. De fem nordiske musikkeksportkontorene og juryen har skapt et fantastisk forum for den nye musikkbransjen for å møtes, samarbeide og dele store ideer for hva som blir det neste i denne fartsfylte og dynamiske bransjen. Jeg ble imponert over medvinnerne som har oppnådd prestasjoner som spenner over hele musikkenbransjens økosystem. Prisen anerkjenner A&Rs, ledere, labels, forlag, CMO, PR, advokater, bookere og agenter som alle jobber sammen med artister, musikere og låtskrivere med sikte på å bidra til en blomstrende musikkindustri i hjemlandet og i internasjonalt.»

Christopher Thordson, Commercial Manager, IFPI Sweden

«Å bli valgt som en av 2020's Nordic Music Biz '20 Under 30 var en stor ære. På grunn av det har jeg nå et nytt nordisk nettverk av smarte, innovative og inspirerende “kolleger”. Jeg ser frem til å fortsette å dele erfaringer, utfordringer og ideer over landegrensene, og jeg er takknemlig for at denne prisen tilrettelegger for og oppmuntrer til det.» Agnes Kristiansen - Head of Domestic Repertoire, Sony Music Norway

Nominer dine kandidater HER, frist 12. mai 2021: