Vinnerne av Nordic Music Biz 20 under 30

Den femte Nordic Music Biz Top 20 Under 30 feirer mangfold i bransjen, sektorer og sjangere, og gjenspeiler den rike musikkscenen og industrien Norden har å tilby.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 01.09.2022

20u30 22 Norge

Se Music Norways Facebook og Instagram for bilder av seremonien.

Nordic Music Biz Top 20 under 30 viser viktigheten og behovet for å fortsette å skape en trygg og inkluderende musikkindustri der alle mennesker blir sett og stemmer blir hørt.

Teamene bak artistene er en viktig del av fremveksten av nordisk musikk og den global innflytelse den har, spesielt de unge kreftene som bringer inn nye perspektiver, ideer og forretningsmodeller til en bransje i stadig endring.

I år setter dommerpanelet søkelyset på fremtidige bedriftsledere, med en seremoni på by:Larm torsdag 15. september.

Vinnerne av 2022 Nordic Music Biz Top 20 Under 30 ble kåret basert på selskapets vekst, karrierevei, anerkjennelse i bransjen, innflytelse i bransjen det siste året, kunstnerisk utvikling, innovasjon, konsertinntekter, salg, streaming, kampanjer, og radio- og TV-reklame.

Se vinnerne fra alle de nordiske landene HER

De norske vinnerne er:

Kedist Bezabih (30) - Head of Music, International Rap festivals and touring – Goodlive Artists
Kedist er en Oslo-basert konsert- og festivalpromotør som jobber for Goodlive Artists i Tyskland, der hun startet 1. august 2022. Der leder hun den internasjonale rap/r’n’b-avdelingen og er ansvarlig for internasjonal programmering på en av Europas største hiphop-festivaler "Sprut!".

Kedist studerte kulturprosjektledelse ved Universitetet i Innlandet fra 2014-2017. Mens hun var på universitetet begynte hun som praktikant ved Goldstar Music mens hun også jobbet på Parkteatret, Øyafestivalen og Red Bull Sound Select. Etter å ha fullført graden, begynte hun i Goldstar Music på heltid som promoter, og ble værende da selskapet ble FKP Scorpio Norway i 2018. I løpet av sine fem år i FKP jobbet hun med artister som Juice WRLD, Snoop Dogg, Conan Gray, Aitch, Mimi Webb, Trippie Redd, Jay Rock, Not3s, M Huncho, Yxng Bane, Duckwrth, Maleek Berry, Sam Ryder, Sega Bodega, Omar Apollo, Jay1 osv.

Celine Høie (27) - Project Manager – Indie Recordings
Celine er prosjektleder i Indie Recordings. Fra 2020 til 2021 jobbet hun deltid i Indie Recordings, mens hun gjorde sosiale medier for band som Skambankt og Djerv og fullførte sin bachelor i prosjektledelse. Hun fullførte graden mai 2021 og begynte å jobbe fulltid på Indie Recordings 1. juni 2021. I dag er hun prosjektleder for 19 artister/band i Indie Recordings-stallen.

Til tross for sin korte tid i musikkbransjen har hun klart å skille seg ut og raskt skape seg et navn. Artistene hennes inkluderer nå prisvinnende artister som Erlend Ropstad og Gaahls WYRD og kritikerroste artister som Djerv, In Vain og Nordjevel. Et stort fokus og en del av arbeidet hennes er også å utvikle nye artister. En av de nye artistene hun har jobbet med er bandet Fixation, som før de slapp debutalbumet har fått massiv oppmerksomhet fra ledende internasjonal presse som BBC, Kerrang! og Metal Hammer og spilte på festivaler som The Great Escape (UK), Summer Breeze (DE) og Tons of Rock (NO).

Sammen med prosjektledelse for bandene/artistene sine, har Celine også hovedansvaret for publisering og synkronisering i Indie Recordings / Indie Music Publishing. Fra høsten 2021 ble hun styremedlem i Musikkforleggerprisen.

Viljar Siljan (27) - Director Blu Perspective Management
Viljar er direktør i artist management-selskapet Blu Perspective Management, samt administrerende partner i musikkpromoteringsselskapet Love Street Music. Daglig er Viljars hovedfokus å utvikle langsiktige karrierer for indie/soul-artisten Beharie og rockebandet brenn., samt å jobbe med å etablere en selskapsstruktur som lettere tillater eksport.

Han bryr seg sterkt om å skape et inkluderende miljø innenfor musikkbransjen, som etter hans mening vil gjøre bransjen enda sterkere. Viljars motivasjon for å bli manager var basert på en fascinasjon og respekt for artister, og en trang til å være en ærlig og stabil partner for artister han trodde på. Siden han startet opp som manager i 2018, har Viljar hjulpet tre artister å vinne Spellemann - en imponerende prestasjon på kun 4 år.

Eric Elvenes (30) - Co-founder of JB Music / A&R Manger, Idap Music / Musical Advisor – Enter.Art
Erics karriere startet med en bachelorgrad i reiseliv og ledelse. Han ble senere tilbudt stillingen som artist manager i Knirckefritt Management (Jaa9 & OnklP, Admiral P, Tommy Tee). I løpet av sin tid der jobbet han på booking- og ledelsessiden, samt med turnéledelse, planlegging og produksjon av arrangementer rundt om i Norge. På slutten av 2020 ble han tilbudt en stilling i Arctic Rights Management og jobbet med låtskrivere og produsenter.

Arctic Rights Management (ARM) er Norges største indie-utgiver hvor Elvenes er A&R med fokus på Afrobeat, Dancehall, Hip Hop og RnB. Han er også medgründer av musikkselskapet JB Music (Omar Noir, IMERIKA, Sondrey) som representerer artister, låtskrivere og produsenter med nasjonale og internasjonale ambisjoner og erfaringer.

I 2021 ble han en del av NFT-plattformselskapet - Enter.Art/Enter.Audio-teamet som musikalsk rådgiver der han fokuser på boarding av artister til plattformen og samarbeid.

Eric er også medgründer av PR-selskapet People & PR, som jobber med merkevarepartnerskap, influencer-marketing og sponsorsamarbeid. Han jobber nå som A&R Manager for det LA-baserte musikkselskapet Idap Music (William “Nastykutt” Larsen, Lemaitre, Strawhatz, Running Lights). Der jobber han med vaktlisten og koordinerer økter, strategier og signerer nye talenter.

Nasra Artan (26) - Co-Founder and A&R, 444
Nasra er født og oppvokst i Oslo med lidenskap for musikk fra dag 1. Mens hun fullførte sin BA i business fra Handelshøyskolen BI begynte hun også å jobbe som DJ, en karriere som vokste raskt. Etter spillejobber over hele Skandinavia og i Storbritannia, ble hun med i National Rap Show på NRK P3-kanalen som DJ og radiovert ved siden av Tommy Tee.

I 2019 begynte Nasra i Warner Music Norway som A&R-assistent, deretter koordinator, og gikk derfra til Junior A&R og til slutt A&R/Project manager. Alt i løpet av hennes to første år i selskapet. Mens hun var i Warner jobbet Nasra med flere kjente musikere, inkludert det uavhengige plateselskapet Rolig Records. Nasra la ut på en ny reise høsten 2021 da hun forlot Warner og flyttet til London for å fullføre sin Master in Business. Ved siden av dette grunnla hun sitt eget uavhengige forvaltningsselskap kalt Triple Four (444) sammen med Nikolaj Gloppen.

I det siste året har Nasra vært medvirkende til suksessen til den 18 år gamle produsenten Joe Stanley, som så langt i 2022 har hatt en nummer 1 på de britiske albumlistene (gikk sølv i Storbritannia på 3 måneder) med Central Cees mixtape “23 ". Joe produserte sangen "Mrs" på prosjektet. Han ble også nylig topp 3 på de offisielle tyske albumlistene med sitt bidrag på Reezys album og sporet «STICKS & SEEDS» ft KALIM. Joe co-produserte også «6AM in Brighton» av den britiske artisten ArrDee. Joe er kreditert og har jobbet med sanger med etablerte artister som Rick Ross, Lil Durk, Jackboy, Central Cee og RUSS.

Med base i London og Oslo har Triple Four (444) som mål å jobbe og samarbeide med internasjonale talenter, samtidig som det bygger broen mellom nordiske talenter og internasjonale produsenter/forfattere. I begynnelsen av 2022 opprettet 444 en camp i LA som varte i 6 uker, og som inkluderte mange etablerte og nye produsenter/forfattere/artist.

Tobias Gautier Teigen (30) - CEO Toothfairy
Tobias er direktør i Toothfairy, et uavhengig label- og managementselskap med base i Sandvika. I løpet av sine 7 år i selskapet har Tobias spilt en viktig rolle i oppbyggingen av selskapet og dets stall av artister, produsenter og låtskrivere, samt spilt en viktig rolle i det pulserende miljøet av kreative innen musikk, kunst og media i Sandvika, etableringen av studiokomplekset Tanken og livestedet Folkebadet og låtskrivercampen by:Songs. Under pandemien, mens de har plassert sanger med store internasjonale artister som Tiesto, ELIO, Audien, TAEMIN og VICTON, har Tobias og Toothfairy lansert flere nye artister som Jonathan Floyd, Resa Saffa Park og RebMoe.

I tillegg til Toothfairy er Tobias også medgründer og A&R ved Toothfairys søsterlabel Balance It Out og administrerende direktør i forlagsselskapet Bysongs, mest kjent for å være vertskap for noen av de beste produsentene og låtskriverne i verden årlig på låtskriverleirer i Sandvika og Hamburg.

Juryen for Nordic Music Biz Top 20 under 30 i 2022 var:
Sophia Olofsson (Spotify), Emma Finnkvist (Warner Music), Christopher Thordson (Ifpi Sweden), Feniks Willamo (All Day Agency), Linda Lundberg (Arctic Rights, All Good Management / Checkbox Music), Teea Kasurinen (Universal Music Finland), Soffía Kristín Jónsdóttir (Iceland Sync), Einar Hrafn Stefánsson (Hatari / Iceland Dance Company), Árni Þór Árnason (Manager Ólafur Arnalds), Laia Kverneland (Tempi), Jens Karlsson (Heartbeat Management), Thea Moe (Warner Music), Agnes Kristiansen (Sony Music Norway), Andres Dahl (Paperclip), Maria Bringsjord (MTG / FONO / Shesaidso)


NOMEX ble opprettet for å legge til rette for vekst og utvikling i den nordiske musikksektoren, og er en samarbeidsorganisasjon satt opp av Export Music Sweden, Music Export Denmark, Music Finland, Iceland Music Export og Music Norway.