KUPP 2.1 i Bergen

Talentutviklingsprogrammet for unge komponister KUPP 2.1 hadde sin andre samling i Bergen 1.-3. juni.

Skrevet av Tina Brodal 10.06.2022

Bergen

Deltakerne fikk møte relevante institusjonsledere og fikk hjelp til å utvikle prosjektene sine som de skal gjennomføre som del av programmet.

Workshopen fant sted i studio 207 som er et visningssted for elektronisk musikk og kunst som drives av Borealis - en festival for eksperimentell musikk og Piksel - festival for elektronisk kunst og fri teknologi. Vi besøkte også Lydgalleriet og BEK - Bergen senter for elektronisk kunst, møtte Lars Petter Hagen, direktør i Festspillene i Bergen og Eva Rowson som er leder for Bergen Kjøtt. Festspillforestillingen „mellomland“ av Carte Blanche i Studio Bergen stod også på programmet.

Om samlingen sier blant annet Martyna Kosecka at hun ble inspirert til sitt neste prosjekt.

- KUPP 2.1 I Bergen var et fantastisk møtepunkt som inspirerte og motiverte meg til å realisere mitt kommende komposisjonsprosjekt. Jeg lærte at med ordentlig planlegging, åpne diskusjoner og grundig mentoring så kan man komme frem til spennende ideer og at innsatsen gir avkastning. Så dette var to dager full av møter med herlige folk og stilumerende samtaler om kunst og kultur, sier Mariam Gviniashvili.

Kari Telstad Sundet var spesielt fornøyd med møtet med Bjarne Kvinnsland.

- Å kunne stille spørsmål til, og få innsikt i bransjen fra en ressurs som Bjarne Kvinnsland er fantastisk, og jeg blir så inspirert av å høre om prosjektene og tankene til mine utrolig flinke med-KUPP-deltagere.