Virtuell serie om fremtidens inntektsstrømmer

Med SoundExchange og Music Business Association

Skrevet av Kristiane Lunde 31.01.2022

Fe3dd4f2 8b76 4ea8 afc7 1623945ffb3d

SoundExchange i samarbeid med Music Business Association (Music Biz) arrangerer en firedelt virtuell serie om virkningen av teknologi på musikkbransjen.

Det første programmet i serien, The Future of Live Events, er gratis og finner sted onsdag 16. februar fra 14:00 til 15:00 ET og vil vise Jon Vlassopulos, global musikksjef i Roblox, i samtale med CEO Michael Huppe. De to vil utforske en verden av konserter og globale samlinger på tvers av gaming, metaverset og mer. I tillegg vil programmet også inneholde en opptreden av TikTok breakout-stjernen Tai Verdes, som fremførte en virtuell konsert på Roblox i november i fjor.

Trender i norsk og internasjonal musikkbransje:

I følge Music:Ally ble det gjennomført minst 60 000 nettkonserter med rundt 20 000 artister fra mars 2020 og ut året. Tilsvarende antyder Music Industry Blog at de samlede inntektene fra nettkonserter med betaling beløp seg til 600 millioner US$ i samme periode. (Kilde: Trender s. 23)

- Musikkbransjen er alltid i bevegelse, og igjen på vei inn i nye formater som utfordrer de tradisjonelle kanalene for å oppdage og tjene penger på musikk. Det er både spennende og uoversiktlig, så jeg ser frem til å få flere perspektiver på fremtiden fra nye kilder. Ikke bare er det inspirerende og man blir kreativt utfordret, men det motiverer det til å skape nye muligheter som bidrar til at musikken vår finner sin plass og sine partnere i dette landskapet, sier direktør Kathrine S. Finnskog om serien.

I løpet av året vil serien samle fageksperter, tek-visjonærer og utøvende artister for å se på de mest kritiske problemene som musikkteknologi-industrien står overfor. De ulike øktene vil dekke emner som fremtiden til live-arrangementer og metaverset, forenkling av musikkbransjen, metadata-administrasjon og inntektsgenerering i nye strømmeplattformer.

De resterende tre arrangementene i den firedelte 2022-serien vil fokusere på digitale royalties og strømming, inntektsgenerering av musikk i apper og ny teknologi, og verktøy for royaltyadministrasjon. Datoer og tider for disse kommende øktene vil bli annonsert i nær fremtid.

Klikk HER for å registrere deg