Låtskrivercamp med internasjonale ambisjoner

Nordic Songs 2022

Skrevet av Kristiane Lunde 07.04.2022

Nordic Songs foto Chris Casp
Nordic Songs (foto: Chris Casp)

Nordic Songs er en låtskrivercamp basert i Oslo, og ble grunnlagt av låtskriver Kristin Marie Skolem og produsent Vegard Hurum i 2020. Etter å ha blitt kjent på musikkskolen LIMPI, ønsket de å fortsette å samle dyktige folk og lage musikk. En gang i året samler de derfor kvinnelige produsenter, låtskrivere og artister fra flere forskjellige land til å møtes, bli kjent og lage musikk.

- Jeg hadde aldri vært på en låtskrivercamp da vi startet dette prosjektet. Jeg visste ikke hva en god låtskrivercamp var, så vi bare “dette er sånn vi vil ha det” og tok utgangspunkt i det. Det var aldri meningen at dette skulle være en camp for kun kvinner. Vi arrangerte først en liten camp med både menn og kvinner helt i begynnelsen, men lekte med tanken om en camp for bare kvinner. Så vi begynte å lete etter kvinnelige produsenter, men det var vanskelig, og tenkte da at det er det dette vi må fokusere på. Så det er derfor campen er for kun kvinner, fordi vi ville hjelpe til med å øke andelen kvinnelige skapere i bransjen, forteller Kristin Marie Skolem.

Camilla Sporsheim startet som intern under campen i 2020, og jobber nå som prosjektleder. Sporsheim forteller at målet med campen er å skape et internasjonalt nettverk av kvinnelige artister, låtskrivere og produsenter som kan samarbeide utover landegrensene.

- Vi vil bygge et nettverk mellom kvinner i Skandinavia og internasjonalt, der campen blir en møteplass. At de blir kjent med hverandre her, holder kontakten etter campen og fortsetter å jobber sammen. Så man ikke bare jobber med de faste som man er omringet av, som ofte er et flertall av menn. Hovedsakelig er målet å skape et internasjonalt nettverk man kan bruke i jobb og skape gode låter og bra musikk.

Nordic Songs foto Chris Casp 8
Nordic Songs foto Chris Casp 4
Nordic Songs foto Chris Casp 5
Nordic Songs foto Chris Casp 6
Nordic Songs foto Chris Casp 7
Nordic Songs foto Chris Casp 2

I år er det totalt 26 deltakere, fra Norge, Sverige, UK, Finland, Nederland og Australia som er samlet i Oslo sentrum over tre dager for å skape musikk. De fleste av deltakerne er enten folk Skolem og Hurum kjenner eller har jobbet med tidligere, og de resterende er noen de har fått anbefalt. En av disse er artisten og låtskriveren Sera de Bruin fra Nederland, som ble invitert etter å ha jobbet sammen med Skolem.

- Med en gang jeg hørte om den så tenkte jeg at jeg måtte bli med på dette. Da Kristin Marie spurte meg om jeg ville være med hadde vi akkurat skrevet en dritbra låt, så jeg tenkte “hvis jeg kan være med og lage mer av dette - vil jeg jo det uten tvil”. Jeg har aldri jobbet så mye med kvinner før, så jeg har vært nysgjerrig på å se hva slags resultater det blir når du setter en kvinnelig låtskriver, produsent og artist sammen. Så hovedgrunn til at jeg er med er fordi jeg er nysgjerrig og det at jeg vet at i de skandinaviske landene finnes det utrolig mange dyktige folk.

Natali Noor fra Stockholm, Sverige, er produsent og låtskriver, og er deltaker under campen for andre gang.

- Det var så gøy den første gangen, så det var ikke noen tvil om at jeg skulle bli med igjen. Jeg er med på denne campen som deltaker fordi jeg digger å jobbe med talentfulle kvinner og det er alltid høy kvalitet på deltakerne som er med her på Nordic Songs, og jeg syns det er en fantastisk ting å kunne støtte.

Av de norske deltakerne er blant annet RebMoe, Hanne Mjøen, Gucci Caliente, Ida Botten og Sofiloud med.

Campen avsluttes med en lyttefest på Pokalen i Barcode torsdag 7. april.