Urban Youth Sound Camp ble arrangert i Oslo med stor suksess

En urban låtskrivercamp med fokus på økt kunnskap.

Skrevet av Kristiane Lunde 17.08.2021

Uran youth sound camp1
(foto: Loudkind Foto)

Urban Youth Sound Camp er en nyoppstartet låtskrivercamp etablert av Emran Surizehi i LoudKind Music i samarbeid med Musikkforleggerne, NOPA og Music Norway. Campen sitt mål er å øke den generelle musikk-kompetansen hos de ulike aktørene innen urban musikk i Norge. På den første campen, som ble arrangert 13-15. august på Røverstaden i Oslo, var det 20 deltakere.

- Eksport av norsk musikk er veldig viktig og kan være med å skape arbeidsplasser for kreative mennesker her hjemme i Norge, enten det er som produsent eller som låtskriver. Det at man sammen går i studio for å skape noe kreativt og kunstnerisk for noen andre, kan ta vekk presset man kan føle på som artist, som igjen er med på å berike norsk musikk generelt! Det å skape sin egen arbeidsplass kan være vanskelig og utfordrende, derfor ville vi gi denne muligheten til andre med campen, forteller Emran Surizehi.

Urban youth sound camp2
(foto: Loudkind Foto)
Urban youth sound camp3
Urban Youth Sound Camp 2021 (foto: Loudkind Foto)

Campen bestod av både seminarer, holdt av blant annet Kai Robøle (Artic Rights), Samsaya (NOPA), Zamour Houssam (Warner Music) og Marius Solberg (YLTV), og selve låtskrivercampen i regi av produsent-gruppen Dio Mudara. Gruppen er fra Oslo og har produsert låter for blant annet polske Malik Montana og Onkl P, og var i tillegg co-produsenter på en hit i Tyskland i vinter. Fokuset på campen var å nå ut til både ny-etablerte og allerede etablerte artister, managere, produsenter, plateselskap ol. slik at de kunne lære mer om bransjen og få nye bekjentskap.

- Tilbakemeldingene vi har fått fra deltakere er at dette var veldig informativt, inspirerende og motiverende og at de vil veldig være med igjen. Vi selv er også fornøyd med både seminar og camp og har troa på at mye av det som blir skapt kommer til live. Vi skulle gjerne ønske at vi kunne fått lov til å ha flere deltakere både på seminar og camp, men fordi vi er midt i en pandemi var ikke dette mulig. Det var en ekstrem interesse og vi måtte dessverre si nei til flere potensielle deltakere pga. restriksjoner, sier Surizehi.

Demoene som ble spilt inn i løpet av helgen har blitt nøye vurdert og er allerede sendt ut til forskjellige aktører, i tillegg tar produsent-gruppen Dio Mudara med seg disse videre til sessions både i Norge og i utlandet.

- Kan allerede avsløre at en av demoene er i Frankrike og at interessen rundt denne demoen var stor! Så vi håper selvfølgelig at vi får vår første placement allerede innen 2021! Forteller Surizehi stolt.