Metal-påsken tilbake for fullt med 180 Inferno-delegater

Metal-seminarer og nettverksbygging tilbake etter to år med pandemi.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 08.04.2022

Infern

Etter to kansellerte år, er Inferno Metal Festival endelig tilbake 14. - 17. april. Festivalen, som vanligvis finner sted i Oslo hver påske med eget delegat- og konferanseprogram, Inferno metal Conference (IMC), var en av de første som måtte kanselleres grunnet Covid-19-pandemien i 2020.

I 2021 ble det gjennomført et digitalt konferanseprogram, men nå er det endelig klart for fysiske møter og konserter.

På programmet står seminarer om status for black metal i 2022, flere samtaling om markedsføring og promotering, ytringsfrihet, turnévirksomhet og mye mer. Fullt seminarprogram finnes HER.

I tillegg har rundt 180 delegater fra inn- og utland meldt sin ankomst, deriblant internasjonale festivalbookere, agenter, presse og pr-selskaper.

Konferanse-sjef Kristoffer Neegaard har jobbet hardt for å gjøre årets arrangement minneverdig.

- Som vi alle vet så ble musikk bransjen hardt rammet av restriksjoner. Nå er tiden for å se fremover, programmet er lagt opp med dette som grunnlag. Vi fortsetter temaet vi startet for noen år siden i samarbeid med SafeMuse og Metal Injection. The War of Art. Målet med denne fanen på programmet er å ha fokus på ytringsfrihet, friheten til å uttrykke seg med kunst eller musikk uten relgiøs eller statlig sensur. Dette er arenaen der disse historiene kan fortelles. I år så har vi forhåndsinnspilt et intervju med Dmytro Kumar, frontpersonen i det ukrainske bandet 1914. Bandet skulle egentlig spille Inferno men etter at Russland invaderte Ukraina 24 Februar i år så ble konserten avlyst. Vi gleder oss veldig til å samle den internasjonale metal bransjen igjen på Clarion, The Hub, sier Neegård.

IMC har mottatt arrangørtilskudd fra Music Norway og Utenriksdepartementet.