Møt de nye Master-deltakerne

10 nye deltagere i Master-programmet er valgt ut.

Skrevet av Edvard Olai Brekke Værland 01.07.2019

Master Alle2019
Masterkullet 2019

Master er et skreddersydd ledelsesprogram for unge, dyktige og fremoverlente bransjetalenter i norsk musikkbransje. Programmet har som mål å ruste deltakerne opp til å lede et selskap samt forvalte rettigheter og karrierer i Norge og internasjonalt.

Master består av inspirerende fagsamlinger samt individuell oppfølging over en periode på litt under ett år. Programmet har oppstart august 2019 og gjøres i samarbeid med de regionale kompetansesentrene for musikk: Møst, ØKS, Sørf, Star, Brak, Tempo, KOFOR og RYK.

Gjennom fem fagsamlinger i 2019/2020 vil deltakerne tilegne seg relevant kompetanse innenfor alt fra musikkbransjekunnskap til tematikk som forretningsutvikling, strategi, ledelse, konflikthåndtering, forhandling og presentasjonsteknikk.

Her er deltagerne i 2019:

Felix Winther Brygell
Felix Winther Brygell

Felix Winther Bryngell:

Etter endt utdannelse i musikkproduksjon fra Noroff bykset Felix inn i musikkbransjen som A&R i Warner Music Norway. Innen sitt første år i selskapet hadde han manet frem både topp 10 og topp 20 hits via underselskapet Three15, hvor han også hadde ansvar for promotering og markedsføring. Felix viste raskt at sin bakgrunn innen produksjon kom godt med i arbeidet med artister som TRXD og Clairmont. I 2018 startet han et nytt kapittel som A&R og prosjektleder i Universal Music Norway, hvor han har tatt stor del i artistbygging, markedsføring og promotering for samtlige artister, blant annet som prosjektleder for Ruben og CLMD.

Yunus Daar
Yunus Daar. (Foto: Michael «akam1k3» Angeles)

Yunus Daar:

Yunus Daar (23) er født og oppvokst Bergen rundt toppen ved Løvstakken. Siden 2015 har han jobbet kreativt for Nora Collective, og har vært med på å forme det til det det er i dag; en av de største plate -og managementselskapet innenfor urban musikk i Norge. Han har jobbet med merkevareutvikling, prosjektledelse, tourmanagement, events, booking, DJing, A&R, markedsføring, PR og design. Med andre ord en allerede ganske solid CV på seg. Den 23 år gamle unggutten er manager for RnB-kometen «Philip Emilio», nye og lovende popstjernen, «Kapteinen» og en Oslos største DJ-duos Lotionboyz. I Noras roster finner du talenter som Arif, Ung Ferrari, Loveless (Filip Kollsete og Eirik Tillerli) og danseren Mona Berntsen (danser for Justin Bieber, Justin Timberlake, Cardi B blant andre).

Det unge industri talentet fra Bergen ble nylig utvalgt som en av «Nordic Music Biz Top 20 under 30 i 2019 på grunn av sitt arbeid i norsk musikkbransjen de siste par årene.

Lise Fredrikke Enghdal
Lise Fredrikke Enghdal

Lise Fredrikke Engdahl:

Lise Fredrikke Engdahl jobber som prosjektleder for Marketing & Sales i Stageway. Her jobber hun med artister som Madrugada, Daniel Kvammen, Fieh, John Olav Nilsen & Nordsjøen med flere. Lise har alltid hatt en fot innenfor det kreative miljøet, men det var ikke før hun la drømmen om en musikalkarriere på hylla at hun ble interessert i det som foregikk bak scenen. Etter Romerike Folkehøyskole gikk turen derfor videre til Kulturledelse i New York, Kulturprosjektledelse på Lillehammer og økonomiutdannelse ved Norges Handelshøyskole med hovedfelt i strategi, ledelse og markedsføring. I tillegg til erfaring fra management- og bookingsiden i Stageway, har hun erfaring fra plateselskapsiden som PR- og markedsføringansvarlig i EDDA Music. Hun gleder seg stort til å delta på årets Master og til å bli kjent med de andre deltakerne!

Kjersti Espe
Kjersti Espe

Kjersti Espe:

Kjersti Espe har bachelor i Music Management og Økonomi og Administrasjon fra Høgskolen i Innlandet. Fra utdanningen fikk hun praksisplass i plateselskapet Indie Recordings, og har vært der siden – noe som begynner å nærme seg 8 år. Indie Recordings jobber med de tyngre sjangrene og er Skandinavias største uavhengige plateselskap i sjangeren. I et lite selskap får man prøvd seg på flere områder, og i dag jobber Kjersti internasjonalt med digitalsalg og distribusjon, promo og markedsføring. Artistene i staben er alt fra helt nyoppstartede band til godt etablerte navn i sjangeren. I tillegg til Indie Recordings sitter Kjersti i stryet i Spellemann og har tidligere vært en del av det norske Belive Digital kontoret.

Thomas Ballans Kjaer
Thomas Ballans Kjær

Thomas Ballans Kjær:

Thomas Ballans Kjær er 24 år gammel, kommer fra Oslo, og jobber som artist-manager. Etter endt videregående i 2014 startet Thomas promoterings- og plateselskapet Future House Music, og arrangerte eventer med artister som Oliver Heldens, Tchami og Don Diablo sammen med to kollegaer fra Nederland. Veien videre tok han til Edinburgh, hvor han i 2019 fullførte en Master of Arts i Finans. Thomas satt blant annet som leder i ANSA Concerts mens han studerte i Skottland, og booket norske artister som Arif og Unge Ferrari til utlandet. Den dag i dag manager Thomas Jay Pryor og Jonas Aden sammen med en partner i London.

Kine lundervoll
Kine Granholt Lundervold

Kine Granholt Lundervold:

Kine Lundervold har utdanning i utviklingsstudier og musikk, og har tidligere jobbet som prosjektleder i JM Norway, særlig med musikkutvesklingen MOVE.

Nå jobber hun som booking-agent i Musikkprofil Booking & Management, et agentur for en rekke Norges fremste musikere og band innen jazz og folkemusikk. Musikkprofil jobber for å skape live-muligheter for musikerne, både nasjonalt og internasjonalt og artistutvikling. I september 2018 satte hun i gang Berlin-kontoret på vegne av Musikkprofil og blir basert der inntil videre.

Høsten 2018 initierte Kine et initiativ kalt Young Professionals in Jazz, et prosjekt som tar sikte på å inkludere og involvere unge bransjetalenter i jazzindustrien. Målet er å skape et fellesskap og nettverk blant unge fagfolk innen jazzindustrien og å gjøre jazzen både tilgjengelig og interessant for den yngre generasjonen som ønsker en karriere innen musikkbransjen

Froydis Bergheim Ruud
Frøydis Bergheim Ruud

Frøydis Bergheim Ruud:

Frøydis Bergheim Ruud har siden 2018 jobbet som produktsjef for den tradisjonsrike folkemusikklabelen Heilo (stiftet 1979) under Grappa Musikkforlag AS. For Heilo forvalter hun en katalog på rundt 250 utgivelser, bestående av noen av de mest fremtredende norske folkemusikerne de siste 40 år. Hun har store ambisjoner for å få Heilo og artistene ut i verden. Frøydis har en mastergrad i folkemusikk fra Universitetet i Sørøst-Norge. Gjennom hele sin karriere har hun hatt fokus på å få folkemusikken ut til et større publikum. Som prosjektleder for sitt 10-15-manns store band Myllargutens gammaldansorkester har hun i løpet av de siste 5 årene gitt ut to album på eget selskap, samt turnert på folkemusikk-og “alt annet enn det”-scener i Tyskland, Litauen, Sverige og Norge. Hun har også hatt et tett samarbeid med folkemusikk- og jazzplateselskapet Taragot Sounds de siste årene.

Svanhild Katrine Skrede
Svanhild Katrine Skrede

Svanhild Katrine Skrede:

Svanhild Katrine Skrede har de siste tre årene jobbet i Sony Music Norway, i A&R avdelingen. Etter en endt bachelorgrad i Music Management ved Høgskolen i Innlandet, startet hun som trainee via Sony Music UK´s program «Sony Music A&R Academy», der hun var basert i Norge-teamet. I begynnelsen var hun mye involvert i artistutvikling, sette opp sessions, samt arrangere showcase for Jesper Jenset. Hun var også med å signere artisten SJUR, og ga ut låten Let Me Love You, som i dag har over 100 millioner streams på Spotify alene. De siste årene har hun hatt fokus på Marcus & Martinus, og gjennom dette prosjektet har hun blant annet vært ansvarlig for å sette opp sessions i inn og utland, arrangere showcaser i LA og NYC, og vært er stor del av å bygge prosjektet internasjonalt. Svanhild har også arrangert flere låtskrivercamper for Sony Music Norway sine artister.

Oda Svendsby
Oda Svendsby

Oda Svendsby:

Med bakgrunn i studier fra både Kulturprosjektledelse og Kultur og Kommunikasjon startet Oda sin karriere i musikkbransjen allerede i 2011. Siden da har hun jobbet med flere festivaler og kulturarrangement, i tillegg til å være den ene halvdelen av DJ-duoen Susiserken, som spiller på flere av Oslos mest populære utesteder. I 2015 begynte Oda i Warner Music Norway hvor hun tett har fulgt den digitale utviklingen i musikkbransjen som ekspert på strømming, med stort fokus på analyse og samarbeid med partnere. Etter å ha sjonglert fulltidsjobb med et semester på UiOs gründerskole søkte Oda nye utfordringer. I starten av 2019 begynte hun i Propeller Recordings med en variert roster av artister. Her jobber hun blant annet med artistutvikling, releaseplanlegging, marketing-kampanjer og alt annet mellom himmel og label-jord.

Petter Walther Walthinsen
Petter Walther Walthinsen

Petter Walther Walthinsen:

Petter Walther Walthinsen er A&R Manager for Warner Chappell Music Norway og jobber med flere av Norges største artister, låtskrivere og produsenter. Med bakgrunn som produsent for både lokale og internasjonale artister kjenner han godt til livet som musiker og hva som skal til for å lykkes i dag. Sammen med kollega Stine O. Lieng styrer de det eneste Major forlaget her til lands med låter som stadig vekk dukker opp på de globale og lokale topplistene.