Planer om å spille, turnere eller jobbe i UK?

Få med deg Åpent Hus om Brexit, med viktig informasjon til deg som planlegger aktivitet i UK.

Skrevet av Tina Brodal 19.05.2021

UK er i gang med å åpne opp, og mye har skjedd siden sist. 31. januar 2020 forlot Storbritannia EU, og med Brexit fører blant annet nye regler for innreise. I følge gjenåpningsplanen til Storbritannia skal alt åpne og gå tilbake til normalen den 21. juni. I den forbindelsen ønsker vi å forberede musikkbransjen på gjenåpning av reiseaktivitet med å informere om alle relevante endringer, for å sikre at deres forbindelse til og tilstedeværelse i Storbritannia kan fortsette som før.

Åpent Hus om Brexit
Torsdag 27. mai får vi besøk av Carrie Golding, Head of the Home Office External Engagement Team som sammen med sitt team, Dan Petriello, Celia Livesey, Rebecca Scully og Anis Aslam skal gå gjennom alt vi trenger å vite om de nye reglene. De vil gå gjennom:

  • The Points Based System Overview
  • EU Settlement Scheme Recap.
  • Skilled Worker Route
  • Frontier Workers Permit Scheme
  • Overview of creatives coming to the UK
  • Visitor route.

Delta på Åpent Hus HER

ÅPENT HUS BREXIT

Når: Torsdag 27. mai, kl 10

Hvor: Teams

Sjekk ut Facebook-eventet her.

Tredje største musikkmarkedet i verden
Storbritannia er det tredje største musikkmarkedet i verden og har lenge vært et av Music Norges prioriterte markeder. Flere norske artister og låtskrivere har gjort suksess i Storbritannia de siste årene, deriblant Caroline Ailin, Sigrid, girl in red og Aurora. Den totale eksportinntekten til musikkindustrien i UK var £ 2,9 milliarder i 2019 og den britiske musikkbransjen generelt bidro med £ 5,8 milliarder til den britiske økonomien i 2019 i følge tall fra UK Music.

Gjennom årene har Music Norway bygget en sterk forbindelse mellom Britisk og norsk musikkbransje, noe som har vist seg å være fruktbart for begge sider. Storbritannia er også et viktig sted for norske og internasjonale musikere som drar nytte av de globalt anerkjente innspillingsstudioene, spillestedene, komponistene, artistene og musikkprodusentene.

Nina Finnerud er prosjektleder hos Music Norway med ansvar for UK og Norden, og har ledet vårt Norway sitt kontor i London siden 2013.

- Storbritannia har i lang tid vært et viktig marked for norske artister og musikkbransje, og har vært et prioritert marked for Music Norway som har hatt utekontor der i 12 år. Med Brexit er det nye regler for innreise og nå som Storbritannia forbereder seg på full gjenåpning etter Covid-19, 21 juni vil vi legge til rette for at norske selskaper og artister kan fortsette ‘business as usual’. Det er viktig at artister som planlegger turneer eller spillejobber samt bransje som skal arbeide i Storbritannia setter seg godt inn i de nye reglene, sier Finnerud.

UK