Roots’n Sync – Mer nordisk tradisjonsmusikk i film, TV og spill

Roots’n Sync er en plattform for nordiske folkemusikkomponister som er interessert i synk- og forlagsvirksomhet.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 17.03.2021

Eapneseth
Erlend Apneseth på jazzahead! 2019 (Foto: Jan Rathke)

De siste årene har vi sett en økende interesse fra synk-industrien mot nordisk folkemusikk, som f.eks. i Disney-filmer som ’Frost’, HBO-seriene ’Game of Thrones’ eller ’Vikings’, og i spill som ’God of War’ eller ‘Assassin’s Creed’. Nordisk mytologi, nordisk design og nordisk kjøkken er varemerker som står sterkere enn noen sinne og det trenger så klart et passende soundtrack.

Roots’n Sync er en plattform for nordiske folkemusikkomponister som er interessert i synk- og forlagsvirksomhet.

Dersom du er komponist, låtskriver, manager eller jobber for et musikkselskap som retter seg inn mot nordisk folke- eller verdensmusikk, kan du nå lære deg mer om synk og hvordan man pitcher sin musikk til agenter og Music Supervisors. Roots’n Sync består av to deler: en hjemmeside og en serie med seminarer. Gjennom denne hjemmesiden kan du skape din egen profil med formål om å presentere dine låter for agenter, både fra de nordiske land og fra resten av verden. På denne måten bygger vi en katalog over nordisk folkemusikk, lett tilgjengelig for musikkbransjen.

Utover våren kommer det en serie med webinarer, med fokus på kompetanseutvikling, hvor målet er å gi det nordiske folkemusikkfellesskapet et solid grunnlag for å få musikken ut på markedet.

Rootsn Sync

Lag profil og last opp din musikk her:

https://rootsnsync.dk/

Prosjektet Roots’n Sync presenteres av danske Genklang og Tempi, i partnerskap med Iceland Music, Music Finland, Music Norway og Export Music Sweden, med støtte fra Nordisk KulturFond, Koda Kultur og Region Nordjylland.