RULLER HARDT 2022

Mål om å bli Skandinavias viktigste arena for rap og r&b

Skrevet av Tina Brodal 26.09.2022

Skjermbilde 2022 09 26 kl 09 03 30
RAMBOW aka Simon Nagash er en av artistene man finner i årets lineup på Ruller Hardt. Foto: https://www.instagram.com/rullerhardt

30. september – 1. oktober er det klart for bransjefestivalen Ruller Hardt på Verftet i Bergen. Fokuset til festivalen er rettet mot rap og r&b-sjangeren og på programmet finner man blant annet panelsamtaler, filmfremvisning av lokale og nasjonale produksjoner og klubbkveld på forskjellige klubber rundt i byen.

- Vi har startet Ruller Hardt fordi vi føler to elementer mangler blant norske bransjefestivaler; fokus på at publikum skal kunne oppdage nye artister på festivalen, og et delegatprogram rettet mot rap og r&b-sjangeren, sier Marius Solberg, medarrangør av festivalen.

- Fokuset i år er på gjennomføring og læring, så derfor har vi et litt mindre delegatprogram med fokus på kvalitet over kvantitet. Alt fra samtaler med den norske produsenten PayDay og britiske Michael Adex (manager for Aitch), til paneler med radiokanaler og A&Rs fra Norge, Sverige og Danmark.

Det er andre året festivalen arranges på USF Verftet, og i år er det blant annet 18 artister på 3 scener fordelt på to dager.

- Vi har et langsiktig mål om å både gjøre Ruller Hardt til Skandinavias viktigste arena for rap og r&b, men også Bergen til rap-hovedstad, sier Solberg.

Fredag 30. september arrangerer Music Norway en artist og delegatlounge fra kl. 14-19, i tillegg til en «nettverks happy hour» session fra 17-19 hvor man blant annet kan mingle med bransjefolk og bli bedre kjent med Music Norway.

Les mer om Ruller Hardt HER.