Syv norske artister klare for Eurosonic 2023

Skaar og Beharie blant de norske artistene som skal spille på showcasefestivalen i Nederland.

Skrevet av Tina Brodal 28.11.2022

Eurosonic norske 2023
Syv norske artister skal spille på Eurosonic i 18-21 januar 2023.

Eurosonic er en av de største showcasefestivalene og den viktigste festivalen for live-bransjen i Europa. Syv norske artister er nå bekreftet og skal spille på showcasefestivalen. Festivalen skjer 18.-21. januar 2023 i Groningen, Nederland. Music Norway har samarbeidet med festivalen i mange år og ønsker å sikre norsk synlighet og tilstedeværelse på en av de viktigste live arenaene i Europa.

DISSE NORSKE ARTISTENE SPILLER PÅ EUROSONIC 2023:

SKAAR

Eurosonic Skaar Foto: Isak Jenssen
SKAAR (Hilde Skaar) er klar for Eurosonic. Foto: Isak Jenssen

SKAAR (Hilde Skaar) vokste opp i vakre landskap på den lille øya Stord, og var ikke redd for å skille seg ut. Fra hennes tidlige kjærlighet for Coldplay og Foo Fighters til å oppdage styrken og sårbarheten til artisten Banks var hun fra en tidlig alder drevet av sin lidenskap for musikk. Og med sin teft for melodier, relaterbare tekster, sterke vokal og fengslende scenetilvære har SKAAR utviklet seg til å bli en artist som krysser av alle boksene for å kunne bli den neste store indiepop-artisten med utspring fra Norge. Hennes fem første singler er blitt A-listet på radio, og hun har skrevet og sunget originalmusikken til Netflix-serien 'Hjem til jul' og filmene 'Askeladden' og 'Battle'.

SKAAR spiller onsdag 18. januar på Machinefabriek kl. 20:25-21:15.

Fixation

Fixation Photo: Sebastian Ludvigsen
Fixation spiller onsdag 18. januar på Eurosonic. Foto: Sebastian Ludvigsen

Fixation utfordrer sjangre og kombinerer metalcore med rock, post metal, elektroniske elementer og dynamiske melodiøse synther. Musikken består av harde fengende gitarriff, eksepsjonelle vokalpresentasjoner og tunge bassrytmer som skaper en berg-og-dal-bane av melankolsk aggresjon. Med brutalt ærlige tekster og en forfriskende tematisk innpakning som både er samfunnskritisk og dagsaktuell, skaper Fixation musikk som resonerer med en hel generasjon, og ikke kun fans av en spesifikk sjanger.

Fixation spiller onsdag 18. januar på Mutua Fides kl. 23:45-00:30.

METTESON

Metteson Photo Sondre Roe
Foto: Sondre Røe

Metteson kommer fra scenekunsten og er utdannet skuespiller. Musikken til Metteson er fokusert rundt store, store refrenger, og i tekstene hans skyr han aldri unna følelser. Inspirert like mye av teatret som han er av Perfume Genius, ABBA, George Michael, Robyn og Christine and the Queens, lager Metteson musikk for dansegulvet.

Metteson spiller torsdag 19. januar på Praedinius Gymnasium kl. 23:40-00:25.

Ash Olsen

Ash Olsen Foto: Sondre Horvei
Ash Olsen spiller på Eurosonic torsdag 19. januar. Foto: esns.nl

Plateselskaper kastet seg over Fredrikstad-rapperen Ash Olsen etter at de hørte hennes første låt ‘KITKAT’ i 2020. Siden den gang har hun gitt ut sin debut-EP ‘ASHY’ som ble varmt mottatt av fans, presse og radio, både nasjonalt og internasjonalt. Ash Olson skriver alle låtene sine selv, og produserer dem sammen med sin produsent Malte Høglund. For tiden er låten «BORING!» ute, den første singelen fra hennes kommende album som slippes i 2023.

Ash Olsen spiller torsdag 19. januar på Simplon Up kl. 23:00-23:45.

Combos

Combos
Foto: esns.nl

Combos debuterte live på Trondheim Calling i 2019, og signerte en bookingavtale og kontrakter med fem av Norges største festivaler kun minutter etter at de gikk av scenen. Punk/thrash-rock-gruppen fortsatte deretter med å spille på disse festivalene og støtte flere store norske rockeband. Combos ga ut debutalbumet 'Steelo' i mai 2020, og er nå klare for å sprenge Groningen først, og deretter treffe nye territorier over hele Europa.

Combos spiller 19. januar på All Round Poolcentrum kl. 23:45-00:30.

Beharie

Beharie
Beharie spiller 21. januar på Forum Rabostudio kl. 00:15-01:00. Foto: Malin Longva

Beharie (Christian Beharie) er en ung, gammel sjel med en særegen måte å uttrykke seg på. Beharie henter inspirasjon fra artister som Frank Ocean, Moses Sumney og Fleet Foxes, og trekker i trådene mellom soulens råhet og melodisk og eksperimentell pop, indie og singer/songwriter-materiale. Hans anerkjente tredje EP 'Beharie, the Third' ga ham sammenligninger med Frank Ocean, både i stemme og melodi.

Beharie spiller 21. januar på Forum Rabostudio kl. 00:15-01:00.

Hammok

Hammok 1
Hammok spiller fredag 20. januar på VERA kl. 23:45-00:30.Foto: Pernille Augusta

Hammoks musikk er både alternativ og aggressiv. Selv om det i hovedsak er et hardcore-band, henter nordmennene også mye inspirasjon fra post-punk, indie, post-rock og metal. Trioen fra Oslo er ikke redde for å bryte og utfordre sjangerens mønstre og regler, legge til litt hiphop-attitude eller bytte ut gitarer med synther. Etter en håndfull singler forbereder Hammok seg til sin debut-LP.

Spiller fredag 20. januar på VERA kl. 23:45-00:30.

Søk reisetilskudd
Music Norway gir reisetilskudd til artister og bransjerepresentanter for band som er booket til festivalen. Neste frist for å søke reisetilskudd er 1. mars 2023, som også innebærer tilskudd til møtevirksomhet og arbeidsopphold. Søk her.

Nina Finnerud og direktør i Music Norway, Tone Østerdal, vil være til stede på årets Eurosonic.

Eurosonic har en imponerende merittliste over nye acts de har hjulpet med å slå igjennom på den internasjonale livemusikkscenen. Showcase-arrangementet har kickstartet den internasjonale karrieren til artister som Shame, Her, Alma, Roosevelt, Aurora, Dua Lipa og mange flere. Dette er både blitt gjort ved å tilby de en scene under Eurosonic, men også ved å støtte dem etter arrangementet gjennom deres ESNS Exchange.