Søk om plass på Trade Mission til Nashville

15.-18. mai arrangerer NOMEX et nettverks- og kompetanseprogram i forbindelse med Music Biz-konferansen.

Skrevet av Tina Brodal 06.02.2023

Music Biz 2023-konferansen skjer 15. til 18. mai 2023 i Nashville, Tennessee, USA. I forbindelse med konferansen arrangerer NOMEX, et samarbeid mellom de nordiske musikkeksportkontorene, en Trade Mission for å styke nettverk og kompetanse inn mot det amerikanske musikkmarkedet.

Music Biz er en av de viktigste konferansene for musikkbransjen i USA og samler en rekke beslutningstakere innen både musikk og tech. Nashville er et svært sentralt knutepunkt for bransjen ved og stadig flere sentrale bransjeaktører har styrket tilstedeværelsen sin der.

Søk om å delta på programmet før 24. februar, bruk skjema nederst i saken.

Nashville: en viktig musikkhub
Nashville sin merkevare "Music City" refererer til en sterk tradisjon innen livemusikk og låtskriving. I tillegg til å ansees som hjemmet til countrymusikk tiltrekker Nashville seg et stort antall kommende låtskrivere fra alle sjangre og byen er blitt knutepunktet til en rekke musikkselskaper.

Fra Music Norway reiser direktør Tone Østerdal til Nashville, og hun sier turen blir viktig for nordiske musikkbransjeaktører.

- Basert på gode tilbakemeldinger fra fjorårets deltagere ser vi at Nashville er en viktig musikkhub som gir norsk musikkbransje gode muligheter til å knytte strategiske nettverk og at Music Biz-konferansen gir oppdatert, bransjerelevant kunnskap, sier Østerdal.

Skreddersydd program
I tillegg til deltagelse på Music Biz organiserer NOMEX et skreddersydd program over 2 dager for de som de nordiske aktørene, bestående av bedriftsbesøk og nettverksbygging. Det Nashville-baserte selskapet, GoodCopBadCop, vil co-produsere den skreddersydde delen av programmet for de nordiske selskapene.

Programmet på denne Trade Mission vil være mest aktuelt for selskaper som jobber med musikkforlag eller på annen måte representerer låtskrivere, produsenter, komponister og artister med fokus på låtskriving, komposisjon.

Musikkselskap fra Norge kan søke om plass til én person. Det er begrenset med plasser og utvelgelsen gjøres av en utvalgsgruppe. Informasjonen i søknaden deles med denne gruppen. Trade Mission Nashville gjennomføres med prosjekttilskudd fra Utenriksdepartementet.

Plass i programmet inkluderer:

· Skreddersydd program for de nordiske selskapene

· Reisetilskudd på 10 000 NOK

· Delegatplass til Music Biz-konferansen

· Digitalt forberedelsesmøte med delegasjonen

Deltagerne bestiller selv reise og opphold.

Søknadsfrist 24. februar. Søk i skjema under.