Urfremføring med Stavanger Symfoniorkester

Tidligere KUPP-komponist Øyvind Mæland sitt verk.

Skrevet av Kristiane Lunde 02.12.2021

Øyvind Mæland har komponert verket “Tales off Balance” som skal ha sin urfremføring i Fartein Valen, Stavanger konserthus, torsdag 2. desember. “Tales off Balance” ble komponert som en del av KUPP-prosjektet til Music Norway.

Verket skulle egentlig hatt sin urpremiere i Stavanger konserthus i mars i fjor, men på grunn av pandemien er den flyttet til denne vinteren. I “Tales off Balance” hører man både balanse og konstruksjoner av det som er ute av balanse og Mæland har selv stemt noen av strykerne slik at balansen derfor også angår intonasjonen.

Se komponistportrettet av Øyvind Mæland som Anton Ligaarden laget i forbindelse med KUPP-prosjektet.

Mæland, er en ung, norsk komponist og ønsker å utforske nye spillemåter og nye klanger. Han allerede rukket å skrive en opera, orkesterverk og kammermusikk, og har samarbeidet med ensembler som Oslo Strykekvartett, Kairos Quartet, Aksiom, BIT20 Ensemble og Oslo Sinfonietta. Hans musikk har vært fremført ved en rekke festivaler, bl.a. Ultima, Borealis og Oslo Kammermusikkfestival. I 2013 ble hans opera, Ad undas – Solaris Korrigert, urfremført av Den Norske Opera & Ballett. Mæland fikk De unges Lindemanpris i 2018.

Mer informasjon om urfremføringen finnes HER.

KUPP er et utviklings-, nettverks- og promoteringsprogram for unge, lovende komponister under 35 år, initiert av Norsk Komponistforening, Talent Norge og Music Norway med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB, Talent Norge og Det norske komponistfond.