Utenlandsk presse med positive omtaler om Øya

Sjekk ut den internasjonale dekningen fra Oslo-festivalen

Skrevet av Tina Brodal 19.09.2022

IMG 6375
Flere internasjonale delegater deltok på årets Øya International Foto: Helge Brekke

Etter en svært vellykket og etterlengtet Øyafestival i Tøyenparken for noen uker siden, har internasjonal presse tatt pennen fatt for å dele sine positive erfaringer fra den norske Oslo-festivalen. Fantastisk lineup med blomstrende talenter, bredde og mangfold i musikken, samt en hyllest til det verdensledende «grønne» fokuset som Øyafestivalen representerer er noe av de temaene som går igjen. Omtalene kommer fra amerikanske Variety Magazine, NME, Alternative Press og SPIN.

Internasjonal presse på Øya International
Den internasjonale pressen deltok i Music Norway og Øyafestivalen sitt delegatprogram Øya International. Her fikk deltagerne fra norsk og internasjonal bransje blant annet delta i speed-meetings med hverandre, samt aktiviteter som besøk på Satyricon og Munch-utstillingen, Nasjonalmuseet og tur med faglig innhold til Bleikøya.

OYA 22 Speedmeeting Music Norway 12 54 33 Foto Helge Brekke BR59495
Speedmeetings under Øya International Foto: Helge Brekke

Trekker frem mangfoldet og bredden i norsk musikk
Dagny, girl in red og Aurora fikk særlig anerkjennelse fra Deputy Music Editor i Variety, Jem Aswad, som også fikk med seg og skrev om Karpe sitt innholdsrike show i Spektrum som foregikk parallelt med festivalen. Kvelertak, Kamara, Mall Girl, Metteson og Emilie Nicolas ble også lagt merke til av den internasjonale pressen, og flere trekker frem mangfoldet og bredden musikken representerte under festivalen. Den offentlige kulturstøtten i Norge ble også satt fokus på av journalistene.

I tillegg fikk en journalist fra Alternative Press muligheten til å treffe en smånervøs Marie Ulven (girl in red) rett før hennes første Oslo-show på en god stund, som resulterte i et ærlig og åpent intervju med den verdenskjente artisten.

Stort fokus på miljø
At Øyafestivalen er i verdenstoppen når det kommer til fokus på miljø og bærekraftighet er ingen ny ting. I 2020 vant festivalen prisen som verdens mest miljøbvennlige festival under A Greener Festival Awards i London, og også i år hadde pressen stort fokus på den grønne delen av festivalen. I artikkelen "Organizers of Øya, the World’s Greenest Music Festival, Explain How It’s Done” skriver blant annet Variety Magazine om hvordan Øya fokuserer på økologisk og plantebasert mat, hvordan de gjennomfører avfallshåndtering og transport/energi.

Sjekk ut de internasjonale omtalene fra festivalen her: