Panelsamtale om programmering i orkestre

Starter
Fra  —  Til

Den Norske Opera & Ballett, Norge

Hvilke faktorer spiller inn i programmeringen til dirigenter og orkestre? Hvordan jobber dirigenter og programsjefer med programmering, og hvilke strategier ligger til grunn for deres valg? Hvilken plass får samtidsmusikken i planene deres og hvordan jobbe for å gjøre samtidsmusikk en mer naturlig del av repertoaret?

Dirigentløftet, Music Norway og Musikkforleggerne inviterer til panelsamtale og møteplass for komponister, dirigenter og musikkforlag! Kom og få innblikk i hvordan programmering for orkestre foregår i forskjellige regioner, hør hvordan dagens unge dirigenter tenker rundt dette, møt eksisterende og fremtidige samarbeidspartnere eller kjøp noter til ditt ensemble. Møt de unge og fremadstormende dirigentene Tabita Berglund og Christian Blex, og Alexander Meravligia-Crivelli - kunstnerisk leder av Gustav Mahler Jugendorchester, som snakker rundt disse temaene moderert av Paul Hughes, tidligere orkestersjef for BBC Symfoniorkester og BBC Singers.

Tid: Torsdag 1. juni 2023, kl 14-17

Sted: Den Norske Opera & Ballett, Flagstad rommet i 2. etasje (inngang fra 1. balkong).

Påmelding: Arrangementet er gratis, men det er nødvendig med påmelding da det er begrenset med plass. Fyll inn skjemaet nederst på siden for å melde deg på, innen søndag 28. mai kl. 12.

Program:

14:00-14:15 Oppmøte og velkommen

14:15-15:30 “Programming in Orchestras and other ensembles”

15:30-17:00 Mat og mingling

Om paneldeltakerne:

Tabita Berglund er en norsk cellist og dirigent. Hun debuterte som dirigent med Kringkastingsorkesteret i 2019 og har siden gjestet ved en rekke ledende orkestre i inn- og utland. Hun ble i 2021 utnevnt til første gjestedirigent ved Kristiansand Symfoniorkester.

Alexander Meravligia-Crivelli er kunstnerisk leder av Gustav Mahler Jugendorchester. Han har blant annet jobbet med dirigenter som Claudio Abbado, Pierre Boulez, Philippe Jordan, Daniel Harding, Herbert Blomstedt og Bernard Haitink. Alexander er også en av grunnleggerne bak den prestisjetunge Herbert von Karajan Young Conductors Award som holdes under Salzburg-festivalen.

Christian Blex er en tysk dirigent og dirigentstipendiat ved Karajan Academy med Berlinfilharmonien fra september 2022 og assisterte Kirill Petrenko fra 2022/23 sesongen etter å ha vunnet «Siemens Conductors Scholarship». Han har deltatt i eliteprogrammet til Dirigentløftet siden 2020.

Paul Hughes er tidligere orkestersjef for BBC Symfoniorkester og BBC Singers. Han har gjennomført et bredt spekter av innovative utdannings- og publikumsutviklingsprosjekter og vært en stemme for ny musikk, nye komponister og nye artister. Paul har en stor lidenskap i å oppdage og dyrke den neste generasjonen musikere og publikum.Forskjellige musikkforlag og NB noter vil være til stede med partitur og noter, med muligheter for gjennomsyn og bestilling.

Ønsker du å stille ut noter? Alle musikkforlag som ønsker kan stille ut noter på arrangementet. Ønsker du å stille ut? Send en mail til Stine Lieng på stine@musikkforleggerne.no


Markedsveiledning

Dagen før blir det muligheter for komponister å booke personlig møte med markedsveileder Paul Hughes for å lære mer om det britiske markedet. Fyll inn skjema nederst på siden her for å booke veiledning.