PopUp Tromsø - møt oss på #MUSIKKFORUM

Starter
Fra  —  Til

Tromsø, Norge

Musikkontoret

RYK sammen med Tvibit er tilbake med sin populære fagdag! Lørdag 27.nov samles vi på Tvibit for å treffes, diskutere, bli inspirert og gjerne lære oss noe nytt.

RYK har invitert en rekke personer fra musikkbransjen til å dele av sin erfaring rundt aktuelle temaer som studioproduksjon, din visuelle artistprofil og praktiske tips rundt å gi ut musikk.
I tillegg kommer Music Norway for å forteller om seg selv og hva vi kan tilby.

Program for dagen:

kl 10:30

Kaffen klar og vi ønsker velkommen, kort intro

kl 11:00-11:45

STUDIOPRODUSENT PRATEN - “Music first”

En samtale om studioproduksjon mellom Lisa Skoglund og Anneli Drecker.

Dette er piloten på en serie av samtaler vi i RYK ønsker å arrangere om studioproduksjon.

Anneli Drecker er mest kjent som artist, sanger, skuespiller og komponist. Hun startet som sanger i gruppa Bel Canto og har siden gitt ut soloalbum og jobbet med teater og film.

Anneli produserer også sin egen musikk, hun ble bl a nominert til Spellemannprisen for “Årets produsent” for albumet Rocks & Straws i 2016.

Lisa Skoglund er en låtskriver og artist som liker å fortelle om det uforløste mellom oss mennesker og med stort hjerte og sterke meninger om popmusikk.

12:00-12:45

MØT MUSIC NORWAY

Music Norway sender sin rådgiver Jennifer Gunn samt styremedlem Nasra Omar til Tromsø og Tvibit for å snakke om mulighetene innenfor norsk musikkeksport. Hvem er Music Norway, og hvordan kan vi hjelpe deg som ung bransjeaktør eller musiker til en videre karriere. Hvilken kompetanse sitter vi med, hvilke virkemidler har vi og hvor blir du kjent med de rette aktørene.

kl 12:45-13:45 lunsj buffet

kl 13:45-14:30

VISUELL IDENTITET

Skal du nå ut med musikken din må du også ha et tydelig forhold til din visuelle profil og din historie. Ingrid Haugen Nonskar forteller om hvordan hun jobber og tenker rundt kommunikasjon, innhold og hvor viktig det visuelle uttrykket til artister er for henne.

Nord-Norges egen Ingrid (opprinnelig fra Mo i Rana) jobber til vanlig som content creator i ANTI Bergen. Hennes evige fascinasjon for visuelle og kreative prosjekter har gitt henne blod på tann, og med bakgrunn fra Vice Media, Red Bull Norge og NRK P3, har hun opparbeidet seg en god dose innsideinformasjon om hva som rører seg av kreative uttrykk der ute.

14:45-15:45

GI UT MUSIKK - din releaseplan

Å gi ut musikken din på strømmetjenester er så mye mer enn å bare laste opp en kul låt og et fancy cover. Hva er viktig å tenke på når man gir ut musikk, og hvorfor er det så viktig å planlegge en utgivelse i god tid?

For å svare på det har vi hentet inn Audun Selnes fra musikkselskapet Pott og Panne i Bodø. Han har lang erfaring med utgivelser av musikk med både små og store artister, i tillegg til å være arrangør av både festivaler og klubbkonserter i Bodø.

kl 16-

Henge igjen og snakke, spise litt mer og etter hvert trekker vi ned til Amtmandens for en drink.