Dennis Kiil

Vinner av Nordic Music Biz' Top 20 Under 30 i 2023

Founder, Kiil Management

Skjermbilde 2023 08 28 kl 14 03 09
Dennis Kiil (Foto: linkedin)

Dennis Kiil er en norsk artistmanager, plateselskapsleder og talentspeider kjent for sitt arbeid med store norske og internasjonale artister som Aden Foyer, Roc Boyz, El Papi, Paul Hers og Andreas Hem. Han startet sin musikkbransjekarriere i 2019 ved å hjelpe sin venn El Papi, noe som førte til en gjennombrudd tidlig i 2020 med den populære sangen 'Sykepleierinnen.' Dette markerte begynnelsen på Kiils fokus på merkevarebygging, markedsføring og relasjonsarbeid i tillegg til selve musikken. Senere samarbeidet Kiil med Paul Hers og Aden Foyer, begge ambisiøse artister med store mål.

I 2022 lanserte Kiil, sammen med Paul Hers og Jonas Mjåset, prosjektet Aden Foyer. Deres kombinerte erfaring og arbeidsetikk førte til vellykket markedsføring av Foyers debutsingel 'The Ballet Girl,' som nådde toppen av Norges hitlister og TikTok-trender. Til tross for interesse fra store plateselskaper over hele verden valgte teamet å forbli uavhengig. Til slutt signerte de en lisensavtale med Columbia Records US og Columbia Records Germany for 'The Ballet Girl,' som fortsetter å øke i popularitet over hele Europa.

Kiil oppnådde også anerkjennelse med raptrioen Roc Boyz i 2022, som blander norsk og svensk rap. Deres samarbeid 'Bonanza feat. Greekazo' oppnådde suksess på hitlistene i Norge og Sverige, og etablerte Roc Boyz som et fremtredende navn i skandinavisk musikk. Kiil utvidet deres rekkevidde med samarbeid og opptredener, med fokus på den nordiske rapscenen.

El Papi, under Kiils veiledning, gjorde et comeback med sangen 'Hjerteløs' i 2022 etter en kort pause, og fikk fotfeste på hitlistene i Norge og Sverige. Planer for prosjektet 'Paul Hers' er underveis, og drar nytte av Kiils voksende ekspertise i bransjen. Dennis Kiils dynamiske karriere viser hans engasjement for artistutvikling, grensesprengende samarbeid og strategisk musikkforvaltning, og befester hans tilstedeværelse i den norske musikkscenen.