Peder Benjamin Hagen

Peder Benjamin er vinner av Nordic Music Biz' Top 20 Under 30 i 2023. Han startet managementet Major MGMT AS i 2020, der han signerte artisten RIngnes-Ronny. Han jobber også som agent i det nordiske bookingbyrået United Stage hvor han jobber med Norden som samlet turnémarked.

Master 2021

Peder Benjamin
Peder Benjamin - Major MGMT AS/United Stage

Peder Benjamin startet karrieren ved å oppdage og signere rapgruppen Undergrunn, og hjalp til med å skyve dem fram til å bli de stjernene de er i dag. Mens han balanserte mellom sine lederoppgaver og etablerte sitt eget management-selskap, Major, fungerte han også som PR-manager for det lokale uavhengige plateselskapet Toothfairy. Etter en stund fanget han oppmerksomheten til booking-selskapet United Stage, som han byttet til i 2018 og inntok rollen som agent i selskapet.

Under pandemien ble han manager for artisten Ringnes-Ronny under sitt eget selskap, Major. Han skjøt fart på artisten og gjorde ham til en av de største strømmesuksessene i Norden, med nesten 1 milliard strømninger på alle plattformer og utsolgte show over hele regionen. Som agent har han signert noen av de største nye hitmakerne i Norge, med artister som Roc Boyz, Beathoven, Golfklubb, Bausa og El Papi, for å nevne noen.

Han har påvirket den norske livescenen og ofte tatt med artister som ikke engang har opptrådt live til noen av de største festivalene på så lite som ett år. Han har også engasjert seg politisk i debatten om live-kulturen og rollen til offentlige portvoktere i Norge, og har til og med vært på nasjonal TV for å diskutere temaet.

Som agent jobber Peder Benjamin alltid med ambisjon om å krysse grenser, spesielt over hele Norden. Han hjelper nordiske artister med å ekspandere inn i det norske markedet, samtidig som han bistår norske artister med å komme seg ut på festivaler og klubbarenaer i alle de nordiske landene.

Peder Benjamin er en av vinnerne av Nordic Music Biz' Top 20 Under 30 i 2023.