Disse skal spille på Reeperbahn Festival 2021

Showcasefestivalen arrangeres i Tyskland 22-25. september.

Skrevet av Kristiane Lunde 03.09.2021

Reeperbahn arrangeres for 16. gang i Hamburg er Tysklands største møteplass for musikkbransjen. Festivalen har siden 2006 vokst frem til å bli en ledende showcasefestival i Europa og tiltrekker seg delegater fra hele verden, men spesielt kontinental-Europa og Tyskland. Aktører fra hele bransjens verdikjede er til stede men det er en overvekt av aktører fra livebransjen. Årets festival og konferanse skjer hovedsakelig i fysisk form etter en blanding av digitalt og fysisk arrangement i fjor på grunn av pandemien.

I år er det Hedda Mae, Red Moon, Veps og Ragnhild Hemsing fra Norge som skal spille på festivalen. Manager for Red Moon, Jørgen Avsnes i Made Management, forteller at de håper på økt fanbase i tillegg til å nå ut til flere i bransjen.

- Ved å spille på Reeperbahn håper vi på å vise Red Moon til en større bransje, utenlandske festivaler og nå nye fans. Dette blir også en oppvarming for en 16-datoers supportturne med Eivør i Tyskland, Frankrike og UK. Det er deilig å endelig få reise ut å spille internasjonalt igjen, og noe vi ser på som et naturlig grep for å fortsette å bygge videre internasjonalt, sier Avsnes.

Les Veikart til Tyskland HER

Tyskland er det fjerde største markedet for innspilt musikk globalt og har et sterkt livemarked (IFPI), i tillegg er Tyskland et av Norges største eksportmarkeder for musikk. Det tyske markedet oppfattes som veldig åpent for norsk musikk og kulturuttrykk generelt. Tyskland representerer en av de største inntektskildene for rettighetshaverne i TONO om man ser bort fra Skandinavia. Derfor er det viktig å kunne opprettholde norsk tilstedeværelse på festivalen for å utvide og vedlikeholde bransjenettverk. Artister, utøvere og musikkselskaper fra musikkbransjen i Norge har hatt sterk tilstedeværelse på festivalen gjennom flere år og har kunnet høste gode resultater på grunn av dette.

Les mer om festivalen og konferanseprogrammet HER.