Fem norske artister skal spille på Eurosonic Noorderslag

19.– 22. januar

Skrevet av Kristiane Lunde 14.01.2022

Hoy La by Petra Kleis online
Hôy La (foto: Petra Kleis)

Neste uke er det klart for Eurosonic Noorderslag (ESNS) i Groningen, Nederland, den aller viktigste møteplassen for live-bransjen i Europa. Showcasefestivalen består av paneler, nettverksarrangement og selvfølgelig konserter, og trekker flere tusen deltakere hvert år.

Fra Norge er det ofte sterk tilstedeværelse med både bookede artister og delegater. Festivalen skulle, etter å ha blitt arrangert digitalt i 2021, blitt arrangert fysisk, men på grunn av pandemien må det arrangeres digitalt i år også.

De norske artistene som skal spille på årets festival er:

  • Ultraflex (Channel: ESNS 03, fredag 21. januar, kl. 22:10 - 22:20)
  • Hôy La (Channel: ESNS 03, fredag 21. januar, kl. 22:30 - 22:40)
  • Beharie (Channel: ESNS 03, onsdag 19. januar, kl. 22:45 - 22:55)
  • Combos (Channel: ESNS 02, torsdag 20. januar, kl. 22:30 - 22:40)
  • Hanne Mjøen (Channel: ESNS 02, fredag 21. januar, kl. 21:25 - 21:35)

Vibeke Hay Wold i Polar Artist jobber med Combos og forteller at å kunne samarbeide og møte kollegaer fra resten av Europa har vært etterlengtet.

- Å ha Combos på ESNS har faktisk allerede åpnet noen dører for oss. For et band med så umiddelbart internasjonalt potensiale er det perfekt med en slik møteplass. Mulighetene for nye samarbeid og kollegaer over grensa er veldig etterlengtet. Jeg gleder meg til digitale konserter, seminarer, møter og jobbe mot veien videre, sier Hay Wold.

Christian Thomasen fra plateselskapet Nesm har Hôy La på Eurosonic i år.

- Det er selvfølgelig en big deal å spille Eurosonic, det er en anerkjennelse fra den internasjonale bransjen og vi hadde gledet oss til å reise ned å møte folk vi har hatt dialog med. Så det er selvfølgelig annerledes når det er online, og Hôy La’s nerve er klart noe som skal oppleves live, men vi tror likevel det er en viktig milepæl og vi er spente på hva online versjonen kan, sier Thomasen.

Artist Hanne Mjøen tror at det å spille på ESEN kan gi henne muligheter til å bli booket til andre konserter i Nederland.

- Å spille på Eurosonic er en veldig bra mulighet fordi det er en eksponering for et helt nytt live-marked som jeg ikke har spilt for før. Selv om det ikke blir i Nederland i fysisk format i år, er det en fin introduksjon å få vise en live opptreden på, slik at jeg får vist meg frem og en stor mulighet til å bli booket til flere konserter i Nederland i fremtiden, forteller Mjøen.

Få med deg de norske showcasene og kjøp billett til festivalen HER.

I tillegg til de norske artistene som har showcase på festivalen, er det mer norsk tilstedeværelse. Direktør Kathrine S. Finnskog sitter i panel med bransje-eksperter der de skal ha en diskusjon om hvordan europeisk musikksamarbeid kan styrkes på tvers av landegrensene. Få med deg panelet fredag 21. januar 10.30-11.30 CET. Mer informasjon finnes HER.

ESNS er en non-profit, kun for europeiske artister, 100 % showcasefestival og musikkkonferanse. Festivalen er utsolgt hvert år og tiltrekker seg over 4.000 profesjonelle delegater, inkludert 400 internasjonale festivaler, og showcaser rundt 350 europeiske artister med over 40.000 besøkende totalt. Under festivalen deles prisen Music Moves Europe Talent Awards (tidligere kalt EBBA Awards) ut til artister som har nådd ut til et stort publikum utenfor egne landegrenser med sin første internasjonale utgivelse. Fra Norge har blant annet AURORA, Smerz, girlinred, Sassy009 vunnet prisen tidligere.

Nå kan du søke om deltagelse på digitale møteplasser. Gjennom denne ordningen kan du søke om å få dekket kostnadene for en digital billett til den arenaen som passer deg best akkurat nå.