Heave Blood & Die lanseres internasjonalt

Tromsø-bandet stor foran en lanseringskampanje som skal etablere dem som stabilt turnerende i utlandet.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 29.10.2020

Bilde til ck 600x400
Heave Blood & Die

Heave Blood & Die fra Tromsø har gått veien fra Urørtfinalen, til Øyafestivalen og videre til Roskilde. Bandet er nå bosatt i Oslo, og med plateselskapet Fysisk Format i ryggen er Heave Blood & Die klare til å følge opp med første singel fra det kommende albumet «Post People».

Radio Silence er ifølge vokalist og låtskriver Karl Pedersen et lengtende ønske om å ta steget videre fra vold og et håpløst håp om å fjerne all autoritet som ikke kan rettferdiggjøres.

Se video fra studio-innspillingen av Radio Silence

Albumet «Post People» beskrives av bandet som “lyden av imperialismen som legger murstein for murstein på det moderne samfunnets kollaps” og har med dette som grunnlag lagt en plan for å bygge seg opp til å bli et band som kan turnere internasjonalt på stabilt nivå i markedene UK, USA, GSA og Benelux.

Til dette formålet har Heave Blood & Dies gjennom selskapet Tiger Safari AS mottatt et tilskudd på 120 000 kroner i Music Norways ordning Internasjonale lanseringer.

Se alle tildelingene i ordningen HER

– Hovedmålet vårt er å kunne stabilisere oss som et band som turnerer i utlandet. Vi er allerede i dialog med en rekke bookingbyråer, men per nå har vi dessverre ingen som har mulighet til å forplikte seg med tanke på usikkerheten som råder i livemarkedet, sier Eivind André Imingen, bassist i Heave Blood & Die.

Ett av grepene de har iverksatt nå er å bygge en egen mailingliste hvor de kan kommunisere direkte med fansen i den innerste sirkelen.

– Disse vil vi dele nyheter med i forbindelse med slipp av musikk, merch og turnéer før alle andre. Utenom det har vi troen på godt innhold og jevn synlighet i sosiale medier vil bidra til å bygge følgere. Vi hadde med oss fotograf og videoskaper i studio, så både kvalitet og kvantitet er godt dekket, mener Imingen.

Se bandets Facebook-side HER

Tyskland størst potensial
Innenfor sin sjanger, og med tanke på apparatet de har knyttet til seg, ser Imingen på Tyskland som det markedet hvor bandet har størst potensial.

– Arne som gjør PR for oss der har allerede vært med på de to foregående albumene, i tillegg til en rekke utgivelser på Fysisk Format og han begynner å kjenne oss godt, både som band og plateselskap. Publikumet der nede er lojale, møter opp og fremdeles kjøper fysisk, selv om streaming har hatt voldsom vekst det siste året, sier Imingen.

Les Music Norways Veikart til Tyskland HER

Lanseringen har lagt opp til en spesiell tilnærming til USA, og de har tatt de rådende forholdene med pandemien og sosiale forhold i betraktning.

– Her kommer vi til å satse mot YouTube, live på internett, musikkvideoer og større online magasiner som Revolver, Brooklyn Vegan og Audiotree. Vi har hyret inn en regissør som skal bistå med å lage en live session/musikkvideo hvor vi spiller og regissert skuespill foregår rundt.

– Jeg tror også tematikken albumet tar for seg er noe mange i vår unge målgruppe kan kjenne seg igjen i. Første singel Radio Silence er et lengtende ønske om å ta steget videre fra vold og et håpløst håp om å fjerne all autoritet som ikke kan rettferdiggjøres, sier Imingen.

Les Music Norways veikart til USA HER

Dere har en rekke internasjonale samarbeidspartnere. Hvordan har dere bygget opp det nettverket?

– Samarbeidspartnerne vi har med på laget i forbindelse med denne utgivelsen er folk og selskaper vi har bygget relasjoner med gjennom Fysisk Formats 12 år lange eksistens. Noen har vært med siden starten, mens andre har kommet til på veien.

– Hovedsakelig har disse kommet gjennom møter på bransjefestivaler som by:Larm og Trondheim Calling, mens andre gjennom kjenninger i band og andre plateselskaper. Jeg har i tillegg vært både i London og Berlin for å treffe og bygge tettere bånd med våre samarbeidspartnere i UK, Tyskland og Nederland. Sist rett før Covid-19 brøt ut. Når ting begynner å komme tilbake til normalen er dette en viktig del av vår videre satsning som plateselskap og vi planlegger å gjøre en møte/konsertturné på kontinentet en gang i halvåret, sier Imingen.

Radio Silence lanseres fredag 30. oktober. Albumet «Post People» er planlagt til 5. februar 2021.