Metal-festival med ytringsfrihet og mental helse på programmet

Inferno klar med digitalt konferanseprogram

Skrevet av Pål Dimmen 09.04.2021

Inferno Kenneth Solfjeld 1160
Fra Inferno Music Conference 2019. Foto: Kennet Solfjeld

Inferno Metal Festival, som vanligvis finner sted i Oslo hver påske, var en av de første festivalene som måtte kanselleres grunnet Covid-19-pandemien i 2020. Dessverre ble det heller ikke mulig å arrangere festival i 2021, men i år har Inferno i stedet satset på et solid digitalt konferanseprogram med en rekke foredrag fra inn- og utland.

Konferanse-sjef Kristoffer Neegaard mener det er viktig å gjøre det beste ut av en vanskelig situasjon.

- Med en pandemi som har hemmet live-industrien og livet til alle generelt føles det bra å kunne invitere til en interaktiv konferanse. Vår bransje har et utrolig pågangsmot selv når kjernen av vår industri er helt låst. Om ikke annet har industrien vist en imponerende evne til å tilpasse seg, sier han.

Om årets program forteller Neegaard:

- Vi har bestemt oss for å legge fokus på et problem som dessverre eksisterer selv i 2021. Det er undertrykking og forfølgelse av musikere som spiller metal-musikk. Musikere som blir satt i fengsel og dømt særdeles strengt på grunnlag av blasfemianklager.

- Dette strider imot ytringsfrihet og friheten til å uttrykke seg som artist. Kunst og musikk er en del av utviklingen til et samfunn og har vært med på å drive den kollektive tankegangen fremover. At regjeringer velger å sensurer dette den dag i dag er mildt sagt hårreisende.

Inferno Music Conference har derfor satt opp dette temaet under fanen «The War of Art» i samarbeid med amerikanske Metal Injection.

- Vi ønsker å bidra til å belyse denne problemstillingen og vise at sensur på dette nivået ikke er akseptert, fortsetter Neegaard.

I tillegg til temaer om ytringsfrihet, byr konferansen på foredrag om mental helse, en situasjonsrapport om norsk metal og nye promomuligheter, for nå nevne noe.

Konferansen finner sted 22-23. april.

Inferno Music Conference har fått innvilget tilskudd i Music Norways Arrangørtilskuddsordning.