Musikk ut i verden til Nashville

11 norske bransjeaktører reiser til USA for å delta på Music Biz-konferansen.

Skrevet av Tina Brodal 06.05.2022

Musikk ut i verden deltakere Foto Tina Brodal MN 2
8 norske musikkbedrifter er med i eksportprogrammet «Musikk ut i verden».

Music Biz 2022 arrangeres fra 9. til 12. mai av Music Business Association i Nashville, Tennessee i USA. Deltagerne fra eksportprogrammet Musikk ut i verden (MUV) reiser til konferansen for å oppdatere seg på musikkbransjens utvikling, få kjennskap til sentrale nye aktører og for å utvide nettverkene sine. Musikk ut i verden er et samarbeid mellom Innovasjon Norge og Music Norway og gjennomføres på oppdrag fra Kultur- og likestillingsdepartementet.

Deltagerne vil lære mer om hvordan Nashville samhandler med musikkfinansierings-huben New York og underholdningshovedstaden Los Angeles, samt hvordan måten ting fungerer i USA påvirker den globale musikkforretningsmodellen. Det er lagt opp til et spennende skreddersydd program for de norske selskapene i tillegg til det solide programmet som Music Biz tilbyr.

Disse bedriftene er med i MUV og vil på Music Biz representeres med følgende:

Eric Elvenes og Linda Lundberg, Arctic Rights Management https://www.arcticrights.com

Terje Erstad, Ocean Sound Recordings https://www.oceansound.no

Erlend Buflaten, Propeller Management https://www.propellerrecordings.com

Mike Herbrik og Caroline Hartung, Selective Management https://www.selectivemusic.com

Marion Skogseth, Warner Chappell Music https://warnerchappell.com

Sarah-Anne Grill, MER, https://mer.as

Geir Luedy og Jørgen Avsnes, Made Management https://www.made.no

Mia Hallesby, GILT Management https://www.facebook.com/gilt.no

Skal styrke bedriftenes internasjonale konkurransekraft
Eksportprogrammet Musikk ut i verden er etablert for å styrke de deltakende bedriftenes internasjonale konkurransekraft, bidra til økt tilfang av oppdrag og talenter og at flere utenlandske aktører bruker Norge som utgangspunkt for sine musikkproduksjoner.

- Vi har på grunn av korona-pandemien i stor grad vært nødt til å basere Musikk ut i verden på digitale samlinger. Det er derfor ekstra gledelig at vi endelig får til et felles markedsbesøk for MUV-gruppen. Vi ser fram til å delta på Music Biz 2022 og gleder oss både til å få med oss utvalgte programposter på det offisielle Music Biz-programmet og til eksklusive møter og programposter, tilpasset MUV, sier Margit Klingen Daams, ansvarlig for kreativ næring i Innovasjon Norge.

Music City
Nashville er kjent som «Music City USA», og med Tennessee-naboen Memphis, er det et viktig knutepunkt for alle typer musikk som sprer seg over hele USA og ut i verden. Nashvilles virksomhet er bygget rundt Music Row-distriktet med platestudioer, øvingslokaler og forretningskontorer. Her finnes et svært konkurransedyktig og vellykket fellesskap av låtskrivere og musikere som har eksistert i over 100 år, og folk fra hele verden flytter hit for å prøve lykken i Music City.

Avslutningskonferanse 10. juni
Musikk ut i verden-programmet nærmer seg nå slutten og dette markeres med en avslutningskonferanse i Oslo hvor hele den norske musikkbransjen er velkommen til å være med. Avslutningskonferansen vil presentere erfaringer fra eksportprogrammet og inkludere både internasjonale og nasjonale foredragsholdere og paneldeltakere. Dette blir en dag for alle i bransjen med faglig påfyll og diskusjoner til ettertanke og inspirasjon.

Konferansen avsluttes med årets sommerfest! Mer info og påmelding kommer snart.

Musikk ut i verden er et samarbeid mellom Kulturdepartementet, Innovasjon Norge og Music Norway. Dette er det fjerde eksportprogrammet for kulturell og kreativ næring, og bygger videre på erfaringene fra programmene for dataspill, arkitektur og litteratur.