- Sandvika er et perfekt sted å etablere en musikk-tech hub
Prosjektleder i Mustech Norway, Annichen Winsnes Svalastog, vil etablere en fysisk møteplass i Sandvika.
Skrevet av Tina Brodal 12.05.2022
Nettverket Mustech Norway har gjennom de tre siste årene organisert seg og skapt flere møteplasser. Etter stor etterspørsel er det nå etablert et fysisk sted i Sandvika utenfor Oslo som samler aktørene i nettverket.
Annichen Winsnes Svalastog fra Xynteo er blitt engasjert av Toothfairy Farm som prosjektleder, og sammen med Ida Føyn, Martin Schilde og Tobias Teigen skal de drive og drifte Mustech Norway.
Vi tok en prat for å bli bedre kjent med Annichen og hennes ambisjoner som prosjektleder for Mustech Norway.
- Fortell litt om deg selv og veien din inn i musikkbransjen?
- Jeg bodde fire år i LA som student der jeg jobbet som intern for ulike selskaper som gjorde at jeg fikk øyene opp for både events og musikkindustrien.
- Jeg flyttet så til Norge der jeg har jobbet som Creative Lead for et konsulentselskap som heter Xynteo med fokus på bærekraft. Xynteo jobber med store selskaper verden over for å hjelpe de i overgangen til å bli grønnere, og de arrangerer mye store møter og konferanser. For disse konferansene har jeg i hovedsak jobbet som art director og vært ansvarlig for alt det kreative innholdet både på scenen, i paneler og i rommet. Jeg har hatt muligheten til å designe spesielle verk og jobbet tett med ulike kunstnere jeg har fått håndplukke for å lage “one of a kind”-opptredener, videoproduksjoner og musikkverk for en rekke norske og internasjonale kunder, som har blitt fremført på steder som Klimatoppmøtet COP26 i Glasgow. Jeg har for det meste gjort konferanser i London, Delhi, Mumbai og Oslo og jobbet med noen av de største kunstinstitusjonene i Norge, som for eksempel Munch-museet.
Hvorfor gleder du deg til pils og Pitch i Sandvika? Hva er forventningene dine?
Jeg gleder meg veldig til Pils og Pitch fordi det blir mitt aller første møte med Mustech-miljøet. Jeg har per dags dato kun vært i jobben i 4 dager og det er så mange interessante personer jeg er utrolig spent på å møte. Jeg gleder meg ekstra til å høre mer om hva som finnes av startups og jeg håper selvfølgelig at de ønsker å være en del av reisen videre.
Hva håper du å kunne bidra med som prosjektleder?
Jeg har stor interesse for å samle folk og lage synergier og dette er noe jeg har en del erfaring med fra før. Jeg håper at jeg klarer å være en del av å skape et positivt miljø som tilrettelegger for kreativitet, vekst og masse suksesshistorier. Jeg har stor tro på at vi kan klare å skape et superkult miljø her i Sandvika, som blir “go-to" stedet for musikk tech and andre kreative næringer her i landet.
Meld deg på Pils og Pitch i Sandvika 25. mai HER.
Ved siden av Xynteo, jobbet Annichen halvannet år som prosjektleder for klesmerket Outdrop under pandemien, som er startet av en Emil Ringheim. Her fikk hun være med på å produsere og lansere kolleksjon med den norske LA-baserte artisten Lido.
- Denne jobben gjorde at jeg fikk et enda bedre innblikk i det kreative miljøet i Sandvika, som jeg var litt kjent med fra før, da samboeren min er musiker og har holdt til der i alle år selv. Jeg elsker å følge med på alle bedriftene der, noe som har ført til at jeg stadig blir spurt om å bidra i nye prosjekter. Jeg har blant annet fått være med å bidra som kreativ hjelp/rådgiver på fotoshoots, musikkvideoer, jeg har designet flere platecovre, og bidratt med rådgivning. Alt dette har nå ført til at jeg ble headhunted som prosjektleder for Mustech Norway.
Ved siden av dette holder hun på å ta en online Master in Management of Arts and Culture på Rome Business School som hun er ferdig med i september.
Music Norway tok i 2017 et initiativ for å samle flere aktører i skjæringspunktet musikk og teknologi. Nettverket Mustech Norway er et resultat av dette. De siste årene har en styringsgruppe med Kathrine Synnes Finnskog, Simen Eidsvåg, Erik Brataas, Tormod Olsen, Mina Evenrud og Frank Østevold etablert nettverket Mustech Norway, som nå har hentet inn flere ressurser for å imøtekomme behovet og svare på etterspørselen fra miljøet selv. I Sandvika utenfor Oslo er det en større satsing på kreative næringer, med mange aktører både fra kommunal og privat sektor involvert, bla Arne Eriksen og selskapet Toothfairy Farm, Bærum Kommune og Viken Fylkeskommune.
- Hva er Mustech Norway og hvorfor er dette aktuelt?
- Mustech Norway ønsker å skape et miljø for selskaper i skjæringspunktet mellom musikk og teknologi i Norge. Det har de siste årene blitt etablert at det finnes mange spennende selskaper innenfor dette her til lands, men det er mangel på kommunikasjon mellom startups'ene, den øvrige musikkbransjen og andre relevante aktører. Vi vil derfor skape et miljø der disse bedriftene kan komme sammen, komme i kontakt med bransjen og forhåpentligvis skalere. Vi ser i dag et større push mot innovative næringer i Norge da vi stadig søker unna mer tradisjonelle næringer i Norge som olje og gass. Om vi forvalter alle de spennende ideene der ute på riktig måte kan dette bli fremtidens store eksportindustrier for Norge. Jeg er særlig inspirert av våre naboer i Sverige, der musikktech står for en av landes større eksportinntekter. De har i mange år satset på både musikk og musikkteknologi, noe som har gjort at de har blitt et av verdens ledene land i dette feltet. Vi ønsker å lære av våre venner i Sverige og prøve å skape en grobunn for liknende suksesser i Norge.
- Jeg brenner også personlig for det kreative miljøet som allerede eksisterer i Sandvika og har fulgt flere av talentene her i årevis. Jeg tror dette miljøet som allerede finnes her gjør det til et perfekt sted å etablere en musikktech-hub. Her står snart Norges største musikkstudio-kollektiv klart, det er mange up and coming kunstnere, fotografer, designere og en rekke suksessfulle artister og produsenter. Jeg tror dette kreative miljøet kan være til stor nytte for etableringen av et nytt musikktech miljø.
Meld deg på Pils og Pitch i Sandvika 25. mai HER.