Norske artister og bransje til Nordic Folk Alliance i Göteborg

Fem norske artister spiller showcase på Nordic Folk Alliance i Göteborg 20-22 april. Påmeldingsfrist 14. april.

Skrevet av Aslak Oppebøen 08.04.2022

Gangar
Gangar

Arrangementet ble initiert i 2018 av Folk Alliance International i USA med de nordiske eksportkontorene som lokale partnere. Konferansen er nå endelig tilbake etter to års pause med seminarer og paneler på dagtid og offisielle showcaser på ettermiddag/kveld. Man søker å tiltrekke seg musikere og bransje innen folkemusikk og «Global Roots» fra Norden, Baltikum og Nord-Amerika.

De fem norske som er plukket ut av en internasjonal jury til de offisielle konsertene er Johanna-Adele Jüssi, Stampestuen, VASSVIK, Sarah-Jane Summers & Juhani Silvola og Gangarstubbgutta.

Seminarprogrammet vil bl.a. omhandle nordisk musikkidentitet, diversitet, samisk musikk, sync, song-writing, nordisk turnering og artistutvikling. I tillegg vil det bli «speed-meetings» og «peer-meetings». Direktør Katrine S Finnskog skal også moderere et panel under konferansen.

- Vi vet det er et behov og ønske om å få jobbe mer med musikk på morsmål i Skandinavia og Norden. Vi ønsker derfor å dele erfaringer og diskutere hvordan vi kan bidra til å åpne dører til flere markeder for lokale artister. Vi håper at dette kan blir et fast innslag på NFA videre, og en god arena å utveksle både meninger og mennesker på, forteller Finnskog.

Prosjektleder i Music Norway Aslak Oppebøen sier at arrangementet passer godt inn i vår «Nordic Folk» strategi, der målet er å styrke det internordiske samarbeidet, samt stå samlet i eksporttiltak rettet mot resten av verden.

– Samtidig har vi en ambisjon om å hjelpe folkemusikken å nå ut til et større publikum. At vi inkluderer americana og singer/songwriter sjangeren gjør at arrangementet tiltrekker seg et bredere spekter av musikkselskaper. Vi ser også at mange folkemusikere jobber innenfor flere sjangerne, avslutter Oppebøen.

Vi oppfordrer hele norsk bransje til å ta turen til Nordic Folk Alliance bare en kort togtur fra Oslo. Påmeldingsfrist 14. april. Les mer og meld deg på HER.

Det er Kulturutveckling i Västra Götalandsregionen (tidligere Kultur i Väst) som arrangerer Nordic Folk Alliance 2022, på oppdrag av de nordiske eksportkontorene (NOMEX). Nordic Folk Alliance er et bransjemøte for alle innenfor folk- og rootsmusikk, med showcaser, seminarer og nettverksarrangementer. Nordic Folk Alliance arrangeres i samarbeid med Folk Alliance International (USA), Export Music Sweden, Tempi Denmark, Music Norway, Music Finland og Iceland Music.