Årets EX.TRA artister er valgt

Bli kjent med de ni deltakerne

Skrevet av Kristiane Lunde 08.04.2022

EX.TRA

Music Norway og FolkOrgs eksportprogram for tradisjonsmusikere – EX.TRA – er i gang og ni artister er plukket ut til å delta i prosjektet som går over ett år og består av samlinger, reiser og mentoring.

- Det har vært stor interesse for programmet og vi fikk inn hele 39 søknader. Mange gode og kvalifiserte kandidater gjorde juryarbeidet krevende, men jeg mener vi har valgt ut en bra gruppe med god sjangermessig spredning, sier Aslak Oppebøen, prosjektansvarlig i Music Norway.

Første samling finner sted 19. april og vil omhandle grunnleggende kunnskap om hva det vil si å være eksportklar. Dette skjer i forkant av Nordic Folk Alliance i Göteborg. Vi får besøk av Chris Cooke, en av Englands fremste eksperter på musikkbransjen, samt PR-agent, manager og bransjeveteran Inger Bråten som skal fungere som veileder for artistene gjennom hele perioden.

- Vi håper at dette tiltaket kan hjelpe de gode artistene vi har å nå ut til et større publikum internasjonalt. Vi vil samle og dele kunnskap og nettverk, og gjøre veien ut kortere og mer effektiv, avslutter Oppebøen.

Prosjektet er støttet av Utenriksdepartementet.