Over 100 delegater til Øya International

Det internasjonale delegatprogrammet på Øyafestivalen består av over 100 delegater fra inn- og utland.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 05.08.2022

OYA 22 Speedmeeting Music Norway 12 56 29 Foto Helge Brekke BR59502

For første gang siden 2019 arrangerer Øyafestivalen og Music Norway delegatprogrammet Øya International mens Øyafestivalen pågår. Målsetningen med programmet er at norsk eksportrettet bransje skal nettverke med internasjonale kolleger og også får muligheten til å oppleve norske artister på scenen både på festivalområdet og på klubbdagen og Øyanatt.

Se artistprogrammet for Øyafestivalen HER

- Vi er veldig glade for å kunne ønske de norske og internasjonale delegatene velkommen til Øya International igjen, sier prosjektleder Karoline Røed Tønnesen i Music Norway.

Det kommer 80 internasjonale delegater, over 20 er musikkskribenter og fotografer i internasjonale publikasjoner med hovedvekt i USA og UK, men også fra Italia, Hellas, Danmark, Italia, Østerrike, Australia og Polen. Bransjedelegatene inkluderer også land som Canada, Tyskland, Sverige, Nederland, Japan og Frankrike.

Det første delegatmøtet blir førstkommende tirsdag. Øya International varer til og med lørdag, som er siste festivaldag.

- I løpet av de fem dagene som Øya International varer skal delegatene gjennom flere obligatoriske og formelle møteplasser som for eksempel speed meetings, museumsbesøk og en panelpresentasjon som vi har kalt Insider’s Guide som skal handle om Canada. Vi ser frem til å ønske delegatene velkommen og vi skal legge til rette for flere nye koblinger mellom norsk og internasjonale bransje som kan resultere internasjonal aktivitet for norske artister og økte eksportinntekter, sier Røed Tønnesen.

Mer om Insider’s Guide Canada HER

Se et mer detaljert program for Øys International HER