Peder Elias er Årets internasjonale suksess 2022

Vinneren ble offentliggjort på Spellemannutdelingen lørdag 15. april på Telenor Arena.

Skrevet av Tina Brodal 17.04.2023

Peder Elias AIS (foto Henning Lefsaker) [*]
Peder Elias vant Årets Internasjonale Suksess 2022 på Spellemann. Foto: Henning Lefsaker

Peder Elias fra Trondheim vinner Spellemann og Music Norway’s pris Årets internasjonale suksess. Prisen er artisten sin aller første Spellemann.

- Det var stort, jeg blir litt rørt her jeg står. Veldig deilig rett og slett, og noe jeg kommer til å huske på resten av livet.

Se intervjuet med Peder Elias etter mottagelsen her:

Årets internasjonale suksess er et samarbeid mellom Spellemann og Music Norway for å hedre internasjonale suksesshistorier som bidrar til å øke norsk musikkeksport. Prisen skal løfte frem artister, låtskrivere og produsenter som har bragt norsk musikk ut over landegrensene, som fremmer norske suksesshistorier i utlandet, og som stimulerer en hel bransje til å satse internasjonalt.

Tidligere prisvinnere i kategorien er Aurora (2021), girl in red (2020), Lise Davidsen (2019), Stargate (2018), Ina Wroldsen (2017), Alan Walker (2016) og Kygo (2015).

Prisen består av Spellemannharpe, og et stipend på 100.000,- gitt av Kulturdepartementet som vinneren skal gi videre til en person, en organisasjon eller et miljø som har bidratt til å inspirere og stimulere musikkinteressen hos vinneren. Stipendet går under navnet «Det var her det begynte».

Juryen har bestått av: Helene Dolva Broch (juryleder), Kaja Bjørntvedt, William Wiik,Sveinung Rindal og Jenny Thyrhaug.