Ble kåret til Årets Popstjerne i Sør-Korea

Peder Elias nominert til Music Norway og Spellemann sin pris «Årets Internasjonale Suksess».

Skrevet av Tina Brodal 11.04.2023

1x1 Nominerte 2022 1080x1080px96 [*]
Peder Elias er nominert til Årets Internasjonale Suksess under årets Spellemann. Foto: Sesong 1

Artist og låtskriver Peder Elias har utmerket seg det siste året, spesielt med tanke på sin påvirkning på det Sør-Koreanske musikkmarkedet. Artisten fra Trondheim har på kort tid opparbeidet seg en internasjonal fanbase og er blitt omtalt som asiatisk popfenomen.

- Musikkåret 2022 var helt klart det beste året i min karriere! Det var utrolig artig å endelig få reise til Asia som vi har ventet på en god stund.

Vant "årets popartist" i Sør-Korea
I november 2022 fikk 26-åringen opptre på Genie Music Awards i Seoul. Der vant han også prisen som Årets Popartist. I tillegg sto han foran 10.000 publikummere på SLSL-festivalen og spilte sin aller første, utsolgte headline-konsert i Seoul. Han gjestet også Sør-Koreas alle største nasjonale TV-overførte sangkonkurranse der han som første ikke-koreanske gjest blant annet fremførte en låt på koreansk.

Under sine besøk i Asia er Peder Elias blant annet blitt intervjuet og preget coveret til anerkjente medier som Rolling Stone og GQ Magazine.

Sertifisert med dobbelt platina
Nå er både singelen «Loving You Girl» og «Bonfire» har blitt sertifisert med dobbelt platina. Debut-albumet «Love & Loneliness», som ble sluppet våren 2022, ble sertifisert til 6 x platina i oktober. Peder Elias har også utmerket seg i Taiwan og han er en av de mest strømmede artistene gjennom 2022 på deres største plattform KKBOX.

Tidligere prisvinnere i kategorien Årets Internasjonale Suksess er Aurora (2021), girl in red (2020), Lise Davidsen (2019), Stargate (2018), Ina Wroldsen (2017), Alan Walker (2016) og Kygo (2015).

Vinneren blir offentliggjort i forbindelse med Spellemannutdelingen 15 april på Telenor Arena.

Prisen består av Spellemannharpe, og et stipend på 100.000,- gitt av Kulturdepartementet som vinneren skal gi videre til en person, en organisasjon eller et miljø som har bidratt til å inspirere og stimulere musikkinteressen hos vinneren. Stipendet går under navnet «Det var her det begynte».