The Music Manager #21: Ivar S. Peersen

Ivar er gitarist og låtskriver i metalbandet Enslaved som har holdt det gående i over 30 år. Han også styreleder i GramArt, som er interesseorganisasjonen for artister og musikere. I denne episoden av The Music Manager snakker Ivar hvordan tidene har forandret seg og hvordan virkeligheten ser ut i dag for et metalband med betydelig internasjonalt nedslagsfelt.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 20.12.2023

Skjermbilde 2023 12 20 kl 13 11 27
I episode #21 er Ivar S. Peersen fra Enslaved i studio og snakker med Vegard Waske.

Ivar S. Peersen startet Enslaved i Haugesund i 1991 sammen med Kjetil Grutle, og fant inspirasjon i norrøn mytologi. Bandet har gitt ut album med en stødig frekvens siden oppstarten, og i takt med produktiviteten har Enslaved reist verden rundt og spilt konserter for internasjonale fans.

Peersen har også vært med på å skape en internasjonal infrastruktur, ikke bare rundt Enslaved, men også for andre. I 2015 startet Ivar selskapet ByNorse sammen med Simon Füllemann og Einar Selvik i Wardruna og i forbindelse med promoteringen av albumet «Skuggsjá», og Enslaveds album «Vikingligr Veldi» ble den første utgivelsen på ByNorse.

Etter mange år som styremedlem i GramArt, interesseorganisasjonen for artister og musikere, ble Peersen styreleder i 2017.

Episoden finnes også hos Apple Music og Acast.

Music Norways podkastkanal Eksportpodden er vertskap for serien The Music Manager, som lages av Vegard Waske. I The Music Manager møter Waske andre managere som opererer i ulike markeder og som går i dybden på hvordan de jobber med sine klienter internasjonalt.

Vegard Waske er manager for Cashmere Cat som har gjort stor suksess i USA som låtskriver og produsent for artister som Justin Bieber/Kid Laroi, Halsey, Travis Scott, The Weeknd, Kanye West og Ariana Grande. Waske har en mangfoldig bakgrunn som blant annet hardcore-trommeslager, journalist, Slottsfjell-booker, og har vært manager for blant andre JR Ewing, Jaga Jazzist og Lindstrøm. Waske driver Mandelbaum Management som i tillegg til Cashmere Cat huser Digitalism, Charlie Cunningham, TRXD og Bearson. «The Music Manager» for Music Norways podkast-kanal Eksportpodden er Waskes første podkast-serie.