The Music Manager #20: Dennis Kiil

Dennis jobber med artister som Roc Boyz og El Papi som har gjort det sterkt i Sverige. I tillegg er han medarkitekt bak lanseringen av Aden Foyer i 2022. Dette førte til at han ble plukket ut til Nordic Music Biz Top 20 Under 30, og i denne episoden av The Music Manager graver Vegard Waske i hvordan han jobber for artistene sine.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 20.11.2023

Vegard Waske møter manager Dennis Kiil i den 20. episoden av The Music Manager.
Vegard Waske møter manager Dennis Kiil i den 20. episoden av The Music Manager.

Dennis Kiil er en norsk artistmanager, plateselskapsleder og talentspeider kjent for sitt arbeid med store norske og internasjonale artister som Aden Foyer, Roc Boyz, El Papi, Paul Hers og Andreas Hem.

Folk snakker om kort attention span. Jeg tror det handler mer om at den nye genereasjonen er mye flinkere til å se hva de liker raskere. Det tar veldig kort tid for den nye generasjonen å se hva de liker mer enn at det handler om at de har så kort attention span.

— Dennis Kiil

Han startet sin musikkbransjekarriere i 2019 ved å hjelpe sin venn El Papi, noe som førte til en gjennombrudd tidlig i 2020 med den populære sangen 'Sykepleierinnen.' Dette markerte begynnelsen på Kiils fokus på merkevarebygging, markedsføring og relasjonsarbeid i tillegg til selve musikken.

- Man kriger om oppmerksomheten til ekstremt mange og konkurrerer med ekstremt mange hele tiden. Vi lever av oppmerksomheten til folk. Har vi ikke oppmerksomheten til folk så streamer vi ikke og vi selger ikke konserter. Så det er der en av de største kampene ligger, sier Kiil i møte med Vegard Waske i denne episoden av The Music Manager.

Episoden finnes også hos Apple Music og Acast.

Music Norways podkastkanal Eksportpodden er vertskap for serien The Music Manager, som lages av Vegard Waske. I The Music Manager møter Waske andre managere som opererer i ulike markeder og som går i dybden på hvordan de jobber med sine klienter internasjonalt.

Vegard Waske er manager for Cashmere Cat som har gjort stor suksess i USA som låtskriver og produsent for artister som Justin Bieber/Kid Laroi, Halsey, Travis Scott, The Weeknd, Kanye West og Ariana Grande. Waske har en mangfoldig bakgrunn som blant annet hardcore-trommeslager, journalist, Slottsfjell-booker, og har vært manager for blant andre JR Ewing, Jaga Jazzist og Lindstrøm. Waske driver Mandelbaum Management som i tillegg til Cashmere Cat huser Digitalism, Charlie Cunningham, TRXD og Bearson. «The Music Manager» for Music Norways podkast-kanal Eksportpodden er Waskes første podkast-serie.