The Music Manager #19: Mina Ingebretsen

Mina Ingebretsen startet sin karriere i London og er nå International Export Manager i Universal Music Norge. Der spiller hun en viktig rolle i den internasjonale veksten for Astrid S, Emilie Nicolas, Dagny, Victoria Nadine, og den nylige sensasjonen Alessandra.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 13.11.2023

Vegard Waske har Mina Ingebretsen på besøk i The Music Manager episode #19.
Vegard Waske har Mina Ingebretsen på besøk i The Music Manager episode #19.

I løpet av fem år med det britiske og internasjonale teamet i Kobalt Music Recordings (nå AWAL) samarbeidet Mina med artister som Little Simz, Tom Misch, Rex Orange County, og ledet vellykkede kampanjer som inkluderte å sikre en førsteplass på den britiske albumlisten for The Wombats, samt høye listeplasseringer for Kim Petras, Lauv og mer.

I Universal Music Norge har hun spilt en avgjørende rolle i den internasjonale veksten for Astrid S, Emilie Nicolas, Dagny, Victoria Nadine, og den nylige sensasjonen Alessandra.

Mina var en av vinnerne i Nordic Music Biz' Top 20 Under 30 i 2023, og er med i Music Norway-programmet Masterclass. Les Master-profilen til Mina: - Publikum har langt mer innflytelse enn før

Episoden finnes også hos Apple Music og Acast.

Music Norways podkastkanal Eksportpodden er vertskap for serien The Music Manager, som lages av Vegard Waske. I The Music Manager møter Waske andre managere som opererer i ulike markeder og som går i dybden på hvordan de jobber med sine klienter internasjonalt.

Vegard Waske er manager for Cashmere Cat som har gjort stor suksess i USA som låtskriver og produsent for artister som Justin Bieber/Kid Laroi, Halsey, Travis Scott, The Weeknd, Kanye West og Ariana Grande. Waske har en mangfoldig bakgrunn som blant annet hardcore-trommeslager, journalist, Slottsfjell-booker, og har vært manager for blant andre JR Ewing, Jaga Jazzist og Lindstrøm. Waske driver Mandelbaum Management som i tillegg til Cashmere Cat huser Digitalism, Charlie Cunningham, TRXD og Bearson. «The Music Manager» for Music Norways podkast-kanal Eksportpodden er Waskes første podkast-serie.