Tone Østerdal blir ny direktør i Music Norway

Starter 1. oktober.

Skrevet av Tina Brodal 20.05.2022

Tone Osterdal Foto Tina Brodal
Tone Østerdal fra Norske Konsertarrangører blir ny direktør i Music Norway. Foto: Tina Brodal

Østerdal har siden 2018 vært daglig leder i Norske Konsertarrangører (NKA) hvor hun har vært en tydelig leder kjent for sin styringskraft og gjennomføringsevne. Hun har bidratt til en betydelig organisasjonsutvikling og har de siste to årene hatt en svært sentral posisjon i kulturfeltets håndtering av koronakrisen. I 2020 mottok hun Subjektprisen i kategorien «Årets Stemme».

Før NKA var Østerdal seksjonsleder for kultur i Akershus fylkeskommune, hvor hun blant annet ledet arbeidet med en overordnet kulturplan som medførte en betydelig styrking av kulturbudsjettet.

Tone har stor kunnskap om musikk- og kulturfeltet, erfaring fra politisk arbeid, og utvist et stort engasjement for alle som lever av og for musikken.

Stein Bjelland, styreleder i Music Norway, sier det var mange gode og kompetente søkere, men at Tone Østerdal kan håndtere både politiske prosesser og kjenner musikkbransjens mange aktører veldig godt. Tone kan bidra til at musikklivets internasjonale ambisjoner og behov blir hørt.

- På vegne av et samlet styre er jeg veldig glad og fornøyd med å kunne ansette Tone Østerdal som ny direktør for Music Norway. Tone er ambisiøs, kunnskapsrik, erfaren og har en tydelig stemme. Hun er den som nå får oppgaven med å videreutvikle og ta Music Norway videre i en bransje som er i stor endring. Dette blir en spennende, krevende og viktig oppgave, og vi er sikre på at Tone kan bidra til at Music Norway fortsetter å være en sentral musikkorganisasjon for musikkindustrien i Norge, våre fantastiske artister og våre sterke utøvere og opphavere innen alle sjangre, sier Stein Bjelland, styreleder i Music Norway.

- Jeg er utrolig glad for den tilliten Stein og resten av styret har vist meg. Music Norway har en viktig posisjon i norsk musikkliv, og styret og jeg har en felles ambisjon om å fortsette å styrke og hente ut potensialet i musikknæringen. Jeg føler meg privilegert som skal få lede dette arbeidet de neste årene, sammen med en svært kompetent stab, sier Tone Østerdal.

Avtroppende direktør, Kathrine Synnes Finnskog, sier dette er gode nyheter for norsk musikkbransje.

- Jeg er veldig glad for at styret i Music Norway har kapret Tone Østerdal til Music Norway! Tone er en enorm kapasitet, som jeg er trygg på vil lede Music Norway til nye høyder. Tone brenner for at musikklivet og kulturnæringen skal får den plassen den fortjener i samfunnet, fordi vi skaper både viktige opplevelser og viktige arbeidsplasser. Jeg har stor respekt for den innsatsen Tone har gitt musikkbransjen under pandemien, og jeg vet hun vil kjempe videre for å få norsk musikk opp, frem og ut i verden, sier Kathrine Synnes Finnskog.

Synnes Finnskog blir sittende ut året
Kathrine Synnes Finnskog blir i organisasjonen ut året og vil bidra til en god overgang for både stab og ny direktør, før hun overlater roret til Tone som tiltrer stillingen 1 januar 2023, men med overlapp fra 1 oktober.

- Jeg er stolt av det vi har fått til i våre første 10 år i Music Norway. Norsk musikkeksport er en internasjonal suksesshistorie, og Music Norway har satt musikkeksport på agendaen. Vi har utviklet en organisasjon som har både profesjonalisert og internasjonalisert norsk musikkbransje, med stor troverdighet og godt omdømme både nasjonalt og internasjonalt. Det blir spennende å følge utviklingen videre, og det er en glede å få levere stafettpinnen til Tone Østerdal, sier Synnes Finnskog.

Tone Østerdal ser frem til å tre inn i Music Norways aller første direktørbytte og til å ta fatt på det ansvaret dette innebærer.

- Jeg har stor respekt for den jobben Kathrine har gjort med å bygge opp Music Norway fra starten for ti år siden, og det er med ydmykhet jeg overtar stafettpinnen i det som jo faktisk er Music Norways første direktørbytte. Sammen skal vi sørge for en smidig overgang for både medarbeidere og samarbeidspartnere, og jeg gleder meg masse til oppstarten i oktober, sier Østerdal.

Synnes Finnskog har ledet Music Norway helt siden oppstarten i 2012, og styret er takknemlige for hennes bidrag til organisasjonen, som gjennom årene har etablert stor tillitt i bransjen.

- Jeg ønsker samtidig å takke Kathrine Synnes Finnskog, som har ledet og utviklet Music Norway helt fra start til å bygge en kompetent, solid, ryddig og tydelig organisasjon som nyter stor tillit i bransjen og blant våre samarbeidspartnere i inn- og utland. Vi er glade for at Kathrine blir hos oss ut året og bidra til at Tone kommer godt i gang 1 oktober, sier Bjelland.