The Music Manager #4: Emran Surizehi

Emran Surizehi i LoudKind Music er manager for Dio Mudara, en musikkprodusentgruppe med base i Oslo som gjør seg bemerket i Polen. Hvordan har de klart å entre et stort og voksende musikkmarked som mange overser, spør Vegard Waske i denne episoden av The Music Manager.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 09.05.2022

Eksportpodden no4 nettsiden Emran Vegard
I Eksportpodden - The Music Manager: #4 snakker Vegard Waske med Emran Surizehi i LoudKind Music.

Med bakgrunn som aktivist og vilje til å hjelpe andre gled Emran Surizehi i LoudKind Music gradvis inn i musikkbransjen og kler nå rollen som manager for blant andre Dio Mudara. Produsentgruppen har blant annet gjort suksess med Malik Montana, og Emran ser mot fremtiden og leter kontinuerlig etter nye produsent-talenter .

I denne episoden forteller Emran om hvordan de kom inn det polske markedet, hva som karakteriserer det polske markedet, og gir råd om hva andre kan gjøre for å få en fot innenfor i et marked som vokser frem i skyggen av tradisjonelt sett viktig områder for norsk bransje, som Tyskland, UK, USA og Norden.

Episoden finnes også hos Apple Music og Acast.

Music Norways podkastkanal Eksportpodden er vertskap for serien The Music Manager, som lages av Vegard Waske. The Music Manager distribueres gjennom Acast og Spotify. I The Music Manager møter Waske andre managere som opererer i ulike markeder og som går i dybden på hvordan de jobber med sine klienter internasjonalt.

Vegard Waske er manager for Cashmere Cat som har gjort stor suksess i USA som låtskriver og produsent for artister som Justin Bieber/Kid Laroi, Halsey, Travis Scott, The Weeknd, Kanye West og Ariana Grande. Waske har en mangfoldig bakgrunn som blant annet hardcore-trommeslager, journalist, Slottsfjell-booker - og har vært manager for blant andre JR Ewing, Jaga Jazzist og Lindstrøm. Waske driver Mandelbaum Management som i tillegg til Cashmere Cat huser Digitalism, Charlie Cunningham, TRXD og Bearson. «The Music Manager» for Music Norways podkast-kanal Eksportpodden er Waskes første podkast-serie.