Festspillene i Bergen 2022

Starter  —  Slutter

Bergen, Norge

F1 7senses2

Denne utgaven av Festspillene i Bergen er de 70. i rekken, og har i flere år også rommet et internasjonalt program der internasjonale gjester møter norsk musikkliv.

Festspillene i Bergen (FiB) feirer 70-årsjubileum i 2022, og nok en gang inviterer FiB til deres internasjonale besøksprogram. Artist in residence er Kronos Quartet, og den overordnede tematikken er essens. Et av målene til festivalen ligger i å være en brobygger mellom mennesker, institusjoner, land og kunstformer. Dette er også mål til delegatprogrammet, som FiB, Music Norway, Utenriksdepartementet og Performing Arts Hub Norway har laget sammen.

33 delegater, der seks av de er internasjonale, er invitert til årets festival. Inviterte delegater er valgt ut på bakgrunn av relevans og kompatibilitet, og noen av dem vil inviteres til å dele sine erfaringer med andre delegater for å bidra til både nettverksbygging, meningsutvekslinger og kompetanseheving.

Programmet vil vare fra onsdag 25. mai til lørdag 28. mai og vil bestå av mange forskjellige aktiviteter for de internasjonale delegatene. På onsdagen vil det være en offisiell åpningsseremoni i Bergen sentrum etterfulgt av åpningskonsert i Grieghallen på kvelden. Torsdagen inviterer Music Norway til middag før delegatene kan velge mellom ulike konserter som Elena Urioste & Tom Poster i Håkonshallen og Carte Blanche: mellomland i Studio Bergen på kvelden. Fredagen er siste dag med offisielt program med opplegg på Kulturhuset på dagen og mulighet til å velge mellom ulike konserter som Michael Thalheimer: Lille Eyolf på DNS og Lise Davidsen & Leif Ove Andsnes i Grieghallen på kvelden.