Music Tech Conference Bergen

Konferansen henter internasjonale gjester og skjer på Bryggen i Bergen.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 09.06.2023

Michael Pelczynski foto: Music Tech Conference Bergen [*]
Michael Pelczynski i SoundCloud samtaler med Music Norways Tone Østerdal under Music Tech Conference Bergen. (Foto: MTCB)

Music Tech Conference Bergen skjer for første gang 13. – 14. juni, og arrangørene bak konferansen er oiid, Crescat og Buzz Fond.

Se hele programmet HER

Konferansen er internasjonal og bringe musikk-tech-innovatører fra hele verden til Bergen.

- Music Tech-feltet er den store driveren for innovasjon, opplevelser og nye inntektsstrømmer for musikkbransjen og med denne konferansen ønsker vi å forene aktørene innenfor Music Tech med musikkselskaper og sentrale internasjonale aktører innen feltet, sier Frank Østevold i oiid, som er co-founder og programansvarlig for konferansen.

Programmet skal inneholde keynotes, paneler og workshops, og blant gjestene finner vi blant andre Michael Pelczynski, strateg og visepresident SoundCloud.

- Michael jobber kontinuerlig med å forbedre de økonomiske modellene i musikkbransjen og har blant annet utviklet en prisbelønnet user centric modell for streaming, sier Østevold.

Tone Østerdal, direktør i Music Norway, leder en samtale med Pelczynski onsdag 14. juni kl. 11:15 på Bergen Kjøtt under overskriften Building The New Music Economy: Bold Value Creation, Among Fragmentation.

Bryan Stone, som er Senior Vice President, Business Development, Global Digital Strategy Team hos Universal Music i Los Angeles, snakker for første gang på en europeisk konferanse.

- Stone er en sentral skikkelse i utviklingen av musikk-tech i USA og sitter nær viktige musikkmiljøer og cutting edge tech-miljøer med sin base i Los Angeles. Blant problemstillingene han jobber er hvordan man analyserer og organiserer motstridende interesser, løftet om nye fans og større publikum, og sikrer den langsiktige verdien av artistenes arbeid. Vi er veldig stolte av at Stone kommer til konferansen, og vi kommer til å slippe mer fra programmet i tiden fremover, sier Østevold.

- I dag er det nesten umulig å bruke, lytte til, dele, lage eller fremføre musikk uten musikkteknologi. Fremover vil vi møte en rasende utvikling i musikkbransjen der musikkteknologi vil være en driver i hvordan vi bruker og lager musikk som påvirker hele økosystemet i musikkbransjen, sier Østevold.

Konferansen har et eget startup-program som inkluderer workshops, paneler og presentasjoner. Kjøpt billetter til konferansen HER