De nominerte til Årets Internasjonale Suksess 2023

Her er de nominerte til Spellemann-prisen Årets Internasjonale Suksess som deles ut i samarbeid med Music Norway.

Skrevet av Henning Lefsaker 29.02.2024

Spellemann2023

De nominerte til Årets Internasjonale Suksess er:

Kristine Tjøgersen
Erik Smaaland
Marius Neset
Caroline Ailin
girl in red
Lise Davidsen


Frem mot prisutdelingen 4. april vil det bli lagt ut flere saker i Music Norways kanaler om de nominerte.

Prisen er et samarbeid mellom Spellemann og Music Norway og er en pris som skal løfte frem artister, låtskrivere og produsenter som har bragt norsk musikk ut over landegrensene, som fremmer norske suksesshistorier i utlandet, og som stimulerer en hel bransje til å satse internasjonalt.

Tidligere prisvinnere av Årets Internasjonale Suksess:

  • Peder Elias (2022)
  • Aurora (2021)
  • girl in red (2020)
  • Lise Davidsen (2019)
  • Stargate (2018)
  • Ina Wroldsen (2017)
  • Alan Walker (2016)
  • Kygo (2015)

Prisen består av Spellemannharpe samt et stipend på 100.000,- gitt av Kultur- og likestillingsdepartementet. Vinneren skal gi dette videre til en person, en organisasjon eller et miljø som har bidratt til å inspirere og stimulere musikkinteressen til vedkommende.

Peder Elias vant Årets Internasjonale Suksess i fjor. Hør hva han sa etter å ha mottatt prisen:

Stipendet går under navnet «Det var her det begynte» og deles hvert år ut under Music Norways sommerfest. I 2023 ga Peder Elias stipendet til Nidarosdomens Guttekor.

- Jeg ønsker å gi dette stipendet til Nidarosdomens Guttekor fordi jeg selv hadde stor glede av koret. Det var der jeg lærte å synge og jeg fikk mange gleder gjennom musikken som en del av koret. Dette består som gode minner for resten av livet! Turene rundt om i verden vil jeg aldri glemme og jeg håper koret får stor glede av dette stipendet, sa Peder Elias den gang om valget.

Fellesbilde; Utdelingen av Det var her det begynte-stipendet. (Foto: Helge Brekke) [*]
Fra utdelingen av Det var her det begynte-stipendet. F.v. Tone Østerdal, direktør Music Norway, Jonannes Köpple, leder Nidarosdomens Guttekor, Anton Gystad-Kristiansen, Nidarosdomens Guttekor, og Peder Elias, Spellemannvinner 2022. (Foto: Helge Brekke)