girl in red vinner Årets Internasjonale Suksess 2020

Spellemann og Music Norways pris Årets Internasjonale Suksess gikk til Marie Ulven fra artistprosjektet girl in red.

Skrevet av Tina Brodal 17.04.2021

Girl in red Jonathan Vivaas Kise
Marie Ulven, kjent som girl in red. Foto: Jonathan Vivaas Kise

Indie-pop stjernen girl in red lot lot på ingen måte det utfordrende året 2020 sette henne ut av spill. Med nyskapende musikk og sosiale medier-kampanjer begeistrer, engasjerer og inspirerer den 22 år gamle artisten fra Horten både fans, musikkbransje og presse globalt. Prisen ble annonsert sent fredag kveld av utenriksminister Ine Eriksen Søreide og kultur- og likestillingsminister Abid Raja.

Juryens begrunnelse Girl In Red:Artist og låtskriver Marie Ulven Ringheim, bedre kjent som Girl In Red har tatt både Norge og verden med storm. Hun begeistrer, engasjerer og inspirerer både fans, musikkbransje og presse globalt. Girl In Red lot på ingen måte det utfordrende året 2020 sette henne ut av spill, heller tvert imot. Med den imponerende og viktige sosiale medie-kampanjen «Do You Listen To Girl In Red?» skapte hun en global kode for jenter som vil fortelle at de liker jenter.

Dette har bidratt til mer åpenhet og samhold langt utover hennes egen fanskare. Begrepet Do You Listen To Girl In Red er faktisk å finne i Urban Dictionary og lignende oppslagsverk på nett. At fansen ikke kan få nok av den svært talentfulle indie-pop stjernen, er noe hennes 1,8 mill følgere på Instagram, utrolige 1,68 mill abonnenter Youtube og 7 millioner abonnenter på Spotify kan bekrefte.

Om ikke dette skulle være nok så ble hun i 2020 booket til blant andre Coachella og Primavera festivalene, utropt av BBC til One To Watch, Sound of 2021, B-listet på BBC1 Radio, listet på NME´s Essensial New Artists for 2020 og invitert av Spotify til å spille inn Oyster Sessions i deres studio i Stockholm.

Prisen Årets Internasjonale Suksess er et samarbeid mellom Spellemann og Music Norway for å hedre internasjonale suksesshistorier som bidrar til å øke norsk musikkeksport. Prisen består av Spellemannharpe og et stipend på 100.000,- gitt av Kulturdepartementet.

girl in red velger å gi stipendet på kr 100.000 med navnet «det var her det begynte» til AKKS, en idealistisk musikkorganisasjon som arbeider for en bedre balanse i norsk musikkliv med formål om “å rekruttere, motivere og synliggjøre kvinner i alle ledd av musikklivet”.

- Jeg gir musikkstipendet til AKKS, fordi de jobber for at jenter skal få et godt sted å jobbe med musikk i trygge omgivelser. Vi trenger flere kvinner i musikken, og det starter med 100.000 kroner, sier Ulven.

Årets internasjonale suksess er et samarbeid mellom Spellemann og Music Norway for å hedre internasjonale suksesshistorier som bidrar til å øke norsk musikkeksport.