Digitale nettverksmuligheter i New York

Det er optimisme i New York og du har flere nettverksmuligheter før og etter sommerferien.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 31.05.2021

Newyork [*]
Manhattan, New York City. (Foto: Carl Kristian Johansen)

Music Norway og FONO, organisasjonen for uavhengige norske plateselskaper, har i samarbeid med selskapet Lorimer Beacon ved Mike Bell satt opp en digital indie trade mission til New York i august.

Søknadsfrist er 21. juni.

Mike Bell har samarbeidet med Music Norway på flere prosjekter tidligere og driver også showcase-plattformen New Colossus fra New York.

En gradvis gjenåpning av konsertscenene i New York er i gang og Mike Bell kan fortelle at stemningen i den viktige byen for eksportrettet norsk bransje er optimistisk.

- Vi New Yorkere ble hardt rammet av COVID-19, og vi har fortsatt flere tilfeller enn mange land. Likevel føler jeg at vi har en forståelse for pandemien basert på virkelighet og vitenskap, og jeg ser frem til å komme tilbake til det normale forhåpentligvis snart, sier Mike Bell.

En trinnvis gjenåpning, med restriksjoner, er på gang i New York, og i følge Billboard Magazine ligger det i planen at scenene på Broadway skal åpnes for full kapasitet i september.

Bell kan fortelle om en optimistisk og mer avslappet stemning i New York og ser frem til å komme tilbake til en normaltilstand snart, men er fremdeles skeptisk og avventende.

- Jeg har lagt merke til langt færre mennesker som bruker masker utendørs. Jeg er vaksinert og går gjerne rundt uten maske i åpne områder. Når det gjelder innendørs får vi se hvordan det går. Jeg er ikke helt klar til å henge innendørs med en haug med fremmede i en periode.

- Når tror du norske band og artister kan ha live konserter i NY?

- Jeg skulle virkelig ønske jeg visste det og håper det blir før enn senere. Det vil bli bestemt først og fremst av reisebegrensninger og deretter av tilgjengeligheten på konsertscenene. Jeg vil foreslå at band som planlegger å spille i USA sørger for å få skikkelig visum før søknader begynner å strømme inn. Ha også en kampanje/markedsføringsstrategi på plass i god tid før turen og sikre at folk her vet hvem du er før du investerer i en reise hit

- Når planlegger New Colossus å ha livekonserter igjen?

- Vi startet allerede og var en av de første som offisielt kom startet opp igjen. 4. april gjorde vi en liten gratiskonsert for alle aldre utenfor 18th Ward Brewery i Brooklyn. Arrangementet gikk bra og vi endte opp med å booke hver søndag gjennom sommeren. New Colossus Festival kommer tilbake 9. – 13. mars 2022 vi vil begynne å bekrefte innholdet på sensommeren når vi føler oss tryggere på hvordan festivalen vil se ut, sier Bell.