Dio Mudara med på topplassering i Tyskland

Har produsert låt til albumet Bratan av Olexesh som topper hip hop-listen.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 15.06.2022

DSC08447
Produsentene (f.v.) Anders Rudseter og Patrick Ford i Dio Mudara. (Foto: LoudKind foto)

Dio Mudara er fire låtskrivere og produsenter basert i Oslo med Emran Surizehi som manager. På merittlisten står flere hits med den polske artisten Malik Montana, LX i Tyskland, og Dosseh og Sofian i Frankrike.

Nå har albumet "Bratan" av Olexesh gått til #1 på den tyske albumlisten for hip hop og den ligger som #9 på albumlisten. Dio Mudara ved Anders Rudseter, Patrick Ford, Glenn Ford og Thomas Holm har skrevet og produsert låta Etwas Werden på Bratan-albumet. Etwas Werden nærmer seg to millioner avspillinger på Spotify.

- Vi møtte Olexesh i 2020 da vi jobba på albumet til LX fra 187 Strassenbande. Under oppholdet hadde vi mange store rapstjerner fra Tyskland innom studio og en av de var Olexesh. Når han begynte å jobbe på "Bratan"-albumet tok managementet hans kontakt og sa de gjerne ville ha noen produksjoner fra oss med på skiva, sier manager Emran Surizehii LoudKind Music.

I Eksportpodden forteller Surizehi om hvordan han og Dio Mudara navigerer og bygger nettverk i det polske og tyske markedet:

- Dere har flere hits rundt om i Europa, hva betyr denne suksessen for Dio Mudara?

- Å kunne jobbe med det man vil gir frihet. Når man blir anerkjent for arbeidet sitt er det både motiverende og givende. Det at vi har flere nummer 1 låter på CV’en åpner selvsagt flere dører og blir sett på som et slags kvalitetsstempel. Kunden vet at låtene fungerer på markedet og blir solgt, sier Surizehi.

- Tyskland er 4. største markedet globalt for innspilt musikk.
- Pop er den mest populære sjangeren (26%), etterfulgt av hip hop/rap (19%) og rock (18%)

- For oss er det å ha et stabilt og godt nettverk avgjørende for å holde en god flyt fremover. Vi reiser veldig mye og vårt hovedmål da er å bygge nye relasjoner. Vi ønsker også å kunne være et springbrett for den nye kommende generasjonen med norske produsenter som f eks Noah Ozias som signerte med LoudKind tidligere i år, sier Surizehi.

Dio Mudara mottok reisetilskudd fra Music Norways ordning for låtskriving og komponering da de reiste Frankfurt for å jobbe med Olexesh.