GEMS skal satse på studio-sessions

Nyoppstartede GEMS, stiftet av Ruben Nesse fra Brilliance og Geir Luedy fra Made, har fått tilskudd av Kickstart 21 til å satse på studio-sessions.

Skrevet av Kristiane Lunde 26.05.2021

Nesse farger 1 600x400
Ruben Nesse

GEMS prøver å tenke nytt når det kommer til å nå ut til et større, internasjonalt publikum. Plateselskapet har som mål å presentere fire artister på en ny måte og vise hvor dyktige de er live. Dette er med på å rigge prosjektene for gjenåpning.

GEMS har gjort en avtale med YouTube-kanalen Indie Nation med 700.000 abonnenter for å lansere videoene på deres YouTube-kanal, slik kan de nå ut til et bredt publikum.

- Planen er å spille inn live sessions i studio der vi får med noen av artistene fra labelet til å gjøre et par låter i studio i Bergen. Og at de skal legges ut på YouTube, men også slippes som egne utgivelser, forteller Ruben Nesse.

Artistene GEMS ønsker å presentere er Hedda Mae, iris, Bård Berg og Cabin Fever, og er valgt ut på bakgrunn av konsept og fordi det vist økende interesse for disse i utlandet.

- Jeg tror det blir en kul greie, litt som TinyDesk-opplegget, der man viser frem artistene på en litt annerledes måte enn en vanlig live-konsert ved at man får med bandet i studio. Det vil derfor låte og se litt annerledes ut enn det det gjør på scenen, sier Nesse.

GEMS er et av seks prosjekter som har mottatt tilskudd fra Music Norway sin nye tilskuddsordning Kickstart. Kickstart 21 ble opprettet i kjølvannet av pandemien som en ny, midlertidig tilskuddsordning for prosjekter som skal stimulerer til å igangsette og videreutvikle internasjonale samarbeid.

Andre tildelinger i Kickstart 21:

  • Luft Recordings
  • Vilde Tuvs Tjenester
  • sabMusic

  • KREAM Music AS

  • Kiss the Frog

Søknadsfrist

Søknadsfrist for å søke Kickstart er 15. juni. Les mer HER.