Gjester fra 18 land til Øya International

Internasjonale og norske bransjeaktører klare for Øya International.

Skrevet av Tina Brodal 03.08.2023

Mixed Zone Øya International 2022 (Foto: Helge Brekke)
Øya International er en viktig arena for internasjonale og norske bransjeaktører. Foto: Helge Brekke

Følg Music Norway på Facebook og Instagram for oppdateringer fra Øyafestivalen og Øya International.

8. til 12. august 2023 er det klart for Øya International, et årlig delegatprogram hvor internasjonale agenter, A&Rs, promotører, bookere, PR og presse med hovedvekt innenfor populærmusikkfeltet tar turen til Øyafestivalen.

Programmet blir sett på som en av de viktigste plattformene for internasjonale bransjeaktører for å møte den norske musikkbransjen her hjemme. Det er blant annet lagt opp til meet & greet, speedmeetings, besøk til Holmenkollen og Kollensvevet, båttur til Bleikøya med en insiders guide til livebransjen i Danmark, og besøk til Munch-museet med intimkonsert.

Eget mingleområde for bransjen
På Øyafestivalen har Music Norway ett eget «Mixed zone»-område hvor det blir lagt opp til mingling med andre bransjeaktører gjennom hele festivalen. The Orchard, InGrooves og FONO (sammen med Music Nest Norway) er partnere på Mixed Zone gjennom festivalen og vil være til stedet på Meet & Greet fra kl. 17:30-19:00 fra onsdag til fredag.


Mina Ingebretsen, International Export Manager hos Universal Music Norway, er en av de norske delegatene som skal være med på Øya International i år.

- Jeg gleder meg veldig til årets Øya International og festivalen, og muligheten til å møte alle de internasjonale delegatene som kommer hit for det. Å bygge nye og verdifulle forbindelser som har potensiale for viderebygging av norske artister internasjonalt og internasjonale representanter. I tillegg kan vi vise dem noe av det aller beste Norge har å by på når det gjelder musikk, mennesker og den ekstraordinære byen/naturen Oslo har å by på, sier Ingebretsen.

På lik linje som i fjor tar også flere internasjonale presseaktører turen for å dekke Øyafestivalen, som de siste årene både har vunnet pris og er blitt omtalt som verdens grønneste festival. I fjor høstet festivalen flere positive presseomtaler internasjonalt.

Sjekk ut hele programmet til Øyafestivalen her.

Øya International finansieres av Øyafestivalen og Music Norways Arrangørtilskudd, Kultur- og likestillingsdepartementet, Utenriksdepartementet og flere av Norges ambassader.