Nettverket Mustech Norway skaper fysisk møteplass i Sandvika

Bli med på første samling 25. mai

Skrevet av Kristiane Lunde 03.05.2022

Music Norway tok i 2017 et initiativ for å samle flere aktører i skjæringspunktet musikk og teknologi. Med forløpere som Spotify og Soundcloud i Sverige, hadde det dukket opp flere aktører i Norge, som Phonofile, Vidflow, Recho, Oiid og Voisy. I 2020 solgte Voisey fra Bergen sin musikkapp til Snapchat, og Norge fikk sin første hit i dette feltet.

Nettverket Mustech Norway har gjennom de tre siste årene organisert seg og skapt flere møteplasser. Music Norway har også vært med på reisen sammen med flere norske musikkselskaper, som by:Larm og Oslo Innovation Week.

Nå har vi sett og hørt på behovet om å etablere et fysisk sted som samler aktørene. I Sandvika utenfor Oslo er det en større satsing på kreative næringer, med mange aktører både fra kommunal og privat sektor involvert, bla Arne Eriksen og selskapet Toothfairy Farm, Bærum Kommune og Viken Fylkeskommune. Toothfairy Farm har engasjert Annichen Svalastog (kommer fra Xynteo) som prosjektleder, som sammen med Ida Føyn, Martin Schilde og Tobias Teigen i Toothfairy vil drive og drifte Mustech Norway.

- Vi har sterk forankring i Bærum, kommunen støtter vår kreative utvikling helt på toppnivå hos ledelse og ordfører. Vi har svært gode resultater med enkelt personer og selskap som har hatt en betydelig vekst siden vi startet opp, sier gründer Martin Schilde.

Styret i Mustech Norway skal overse etableringen, og Frank Østevold koordinerer satsingen på vegne av alle engasjerte som har fulgt prosjektet over flere år.

Music Tech Norway-miljøet består av en rekke spennende og engasjerte gründere og selskaper. Det engasjementet vi har sett over tid gjør at vi nå lokaliserer oss i Sandvika sammen med Martin & co, som er like sterk som oss i troen på synergiene som kan oppstå med et fast tilholdssted og forhåpentligvis en rik aktivitetskalender,

— Frank Østevold

Sammen med de kreative selskapene som allerede er på plass, er målsettingen å bygge et tverrfaglig kreativt miljø i Sandvika, der musikktech-selskapene i Norge kan finne nettverk, kompetanse og et faglig inspirerende miljø, samt kontorfasiliteter mm.

- 1. mai tar vi over 2000kvm sentralt i Sandvika hvor vi fortløpende etablerer selskap innenfor den kreative næring. Samarbeidet med Tanken, private investorer og kommunens ønske og tro på fremtiden innenfor kulturnæringer gjør det mulig å satse så tungt på å skape et felleskap som ikke bare er lokalt og nasjonalt attraktivt men også internasjonalt. Vi ser på Sandvika som et knutepunkt med svært attraktiv beliggenhet og nærhet til alt. Vi samarbeider også tett med ungt entreprenørskap og de videregående skolene lokalt for å dele på erfaringer, nettverk og legge til rette for nye etableringer, fortsetter Schilde.

Sammen med Tanken i Sandvika bygges det nye studioer, disse skal stå ferdige 22. august, samt et studio på Rustan gård som skal kunne ta i mot spesielle gjester, i tillegg til dette har de allerede 11 studioer etablert på Tanken i Sandvika. De har også et samarbeid med Øveriet som har etablert ni musikkproduksjonsrom i samme bygg.

- Sentralt i Sandvika har vi bygget et serveringssted med egen scene. Sandvika Folkebad har fire barer, restaurant og kaffebar over 1200kvm. Vi trekker synergier utover i byen, med våre nye lokasjon for nye næringer sentralt i midten. På Tanken har vi allerede utnyttet det som er av kvadratmeter med kreative næringer og musikkrelaterte virksomheter som til sammen har flere millioner følgere online, sier Schilde.

- Vi håper disse møtene inspirerer til samarbeid og utveksling med våre svenske kollegaer. På programmet i Stockholm disse dager er synergien mellom teknologi og musikkbransje høyt på agendaen, og vi tror denne satsingen kommer på et godt og riktig tidspunkt. Nå blir det opp til aktørene å bruke miljøet og fasilitetene, så tar vi en evaluering på slutten av året, sier Music Norway direktør Kathrine S Finnskog.

- 25. mai inviterer vi til vår første samling ute på Sandvika, det blir definitivt Pils & Pitch på programmet, avslutter Finnskog.

Sjekk ut Facebook-eventet HER.

Tirsdag 3. mai i Stockholm møter Mustech Norway sin svenske søsterorganisasjon STHLM Music City. Møtet skjer på Space i anledning HH.KK.HH Kronprins Haakon og HH.KK.HH Kronprinsesse Mette-Marits besøk, der de har med seg tidenes største norske næringslivsdelegasjon på offisielt besøk til Sverige. 350 representanter fra 200 bedrifter er har reist til Stockholm for å knytte norsk og svensk næringsliv enda tettere sammen. Music Norway har satt sammen deler av programmet og har sammen med NOMEX reist over med fjorårets vinnere av Top 20 Under 30.