Skal lage musikkvideo til festival i New York

Gunhild Seim har fått mulighet til å lage en 15 minutters audio/visual piece med sin egen musikk til Festival of New Trumpet Music.

Skrevet av Kristiane Lunde 04.08.2021

Gunhild Seim
Gunhild Seim (foto: John Lillja)

Drømmeoppdrag
Gunhild Seim, med bakgrunn fra improvisasjonsmusikk og samtidsmusikk, skal lage og produsere musikkvideo til Festival of New Trumpet Music i New York i september. Musikken som skal presenteres er verket «Mycelium», av og med duoen Chattermark, som består av bassist John Lilja og Gunhild Seim selv.

- Festivalen er kuratert av en av mine store helter, den amerikanske trompetisten og komponisten Dave Douglas, så dette er et drømmeoppdrag, forteller Seim.

Festival of New Trumpet Music har eksistert siden 2003 og har siden da blitt arrangert i New York. På grunn av pandemien ble den for første gang i fjor kjørt som en online-festival, det skal den i år også.

- Målet med prosjektet er å utnytte et oppdrag med stor internasjonal rekkevidde, til å realisere en annen drøm – å få laget en kunstmusikkvideo av høy kvalitet - for på den måten å vise frem noe av musikken jeg har holdt på med under pandemien, sier Seim.

Kombinasjon av prosjekter
Videre forteller hun at hun jobber i Logic med bearbeidelse av opptakene av Chattermark. Bak kamera har hun fått med seg fotokunstner Signe Christine Urdal, og de to har tilbrakt mange timer ute i skogen sammen der Seim har spilt trompet og Urdal har filmet henne, i kombinasjon med naturlig lys og skygge på trær og blader.

- Musikken jeg skal gjøre er en kombinasjon av prosjekter jeg har arbeidet med det siste året, der jeg har brukt botaniske mønstre til å lage strukturer for improvisasjon, i en solo- og duo setting, forteller Seim.

Fått nye internasjonale kontakter
Fremover ønsker Seim å satse mer aktivt internasjonalt, både som duoen Chattermark, men også som komponist. Hun forteller at hun hadde store planer før pandemien kom, etter mastergraden hun tok i komposisjon våren 2020, skulle hun reise og komponere for andre musikere og ensembler. Disse planene måtte utsettes, i stedet valgte hun å fokusere på de nære ting, som for eksempel sin egen trompet, og hva det er mulig å gjøre på den.

- Det vil nok også gå en stund før reising kan ta seg opp igjen, men jeg har faktisk fått mange nye internasjonale kontakter i løpet av pandemien, og det viser at når internett blir vår forbindelse til utenomverdenen, så spiller lang eller kort fysisk avstand mindre rolle. Ord som nærhet og avstand kan kanskje få helt nye betydninger fremover, avslutter hun.

Gunhild Seim sitt prosjekt er ett av 11 prosjekter som har fått tildeling fra Kickstart 21. Kickstart 21 ble opprettet i kjølvannet av pandemien som en ny, midlertidig tilskuddsordning for prosjekter som skal stimulerer til å igangsette og videreutvikle internasjonale samarbeid.

Andre tildelinger i runde 2 i Kickstart 21 er:

  • Mutant Management

  • Crispin Glover Records AS

  • Mutual Intentions AS

  • Acoustic Landscapes AS

  • BIT20 Ensemble

  • Trondheimsolistene

  • Jansen Plateproduksjon AS

  • All Ice AS

  • Engegårdkvartetten

  • Vepsband DA