- Det var stort å få jobbe med Oslo Ess

Celine Høie | Masterclass 2023

Skrevet av Anna Kristine Lund 02.02.2024

Celine Høie
Celine Høie var med i Masterclass-programmet i 2023. (Foto: privat)

Celine Høie jobber i det uavhengige plateselskapet Indie Recordings og musikkforlaget Indie Music Publishing. Hun er prosjektleder for blant annet Oslo Ess, STORM og Erlend Ropstad. Celine er også nestleder i styret til Musikkforleggerprisen.

1. Fortell litt om selskapet du jobber i, og hva du gjør der?

I Indie Recordings jobber jeg med en rekke band, innenfor alt fra rock til ekstrem metall. Å være prosjektleder innebærer alt fra å følge kreative prosesser, både musikalsk og visuelt, artiststrategier, sosiale medie-kampanjer, søknad-og rapportskriving, representering og nettverksarbeid, for å nevne noe!

Jeg holder også i en stor del av forlagsvirksomheten til Indie Music Publishing, med alt fra synkroniseringsarbeid til å sette opp sessions og camper. Fordi jeg jobber med både ferske og godt etablerte band og artister, hvor alle har ulike behov, er også arbeidshverdagen min utrolig variert.

2. Hvilke artister/prosjekter jobber du med?

Jeg er prosjektleder for Oslo Ess, Fixation, STORM, Djerv, Erlend Ropstad, Gaahl, Nordjevel, ILLT, Maraton, The New Death Cult, Ricochets, Oberst, Palehørse, In Vain, Addiktio, Jordsjuk og ATENA. I tillegg jobber jeg med et par spennende nye signeringer som ikke er annonsert enda.

Her er noen bilder fra Celines arbeidshverdag:

Fra signeringen av Bokassa med Celine Høie
Signeringen av Bokassa til Indie Recordings. (Foto: Privat).
Spellemann 2023 med Celine Høie og sjef Erlend Gjerde.
Celine Høie sammen med sjef Erlend Gjerde på Spellemann i 2023, med prisen til Kampfar for Beste Metal. (Foto: Privat).
Fra nominasjonsannonseringen av Spellemann 2023 med Kampfar og kollega Linda Melsom.
Kampfar, Celine og kollega Linda Melsom på nominasjonsannonseringen av Spellemann-prisen. (Foto: Privat).
Celina Høie med UK PR-partner Adam Sagir
Celine sammen med PR-partner fra UK Adam Sagir. (Foto: Privat).

3. Hva brenner du mest for å få til?

Jeg brenner jo egentlig ganske enkelt for jobben min og de bandene jeg jobber med. Det er et såvanvittig høyt nivå på hva vi gir ut, og jeg jobber hver dag for at den musikken skal bli hørt av flest mulig folk. Menneskene og miljøet rundt rock og metal er også helt fantastisk, som gjør at man gleder seg til å gå på jobb hver dag.

Jeg vil jo også si at jeg brenner for god musikk også utenfor min egen roster, og for å få et større sjangermangfold i den musikken folk flest blir eksponert for daglig. Vi har så enormt mange gode artister og band innenfor rock og metal i Norge som også får til fanatiske ting internasjonalt, og jeg skulle ønske det fikk større oppmerksomhet og annerkjennelse her hjem
me.

4. Hvis du kunne samarbeide med hvilken som helst artist, levende eller avdød, hvem ville det være, og hvorfor?

Da tror jeg nesten jeg må gå for Bring Me The Horizon! Jeg er rett og slett superfan.

5. Hva liker du best med jobben din?

Å kunne jobbe med den musikken jeg liker, å bidra til å få rock og metall mer ut til folk!

6. Hva gjør du mest i løpet av en jobbdag?

Det er veldig variert, noe jeg er veldig glad for! Det er selvfølgelig mye kontorarbeid, som om handler alt fra å registrere metadata til å pitche prosjekter, maile og sette opp budsjetter, release-planer og strategier. Samtidig er det også en god del kreativt arbeid, alt fra artist-møter til videoinnspillinger, studiosessions og fotoshoots. Jobben min involverer jo også mye nettverking og reising, både for å representere Indie Recordings og for å følge opp artistene våre på konsert, eventer og festivaler gjennom året.

Fra delegatprogrammet til Tons of Rock i 2022
Celine Høie deltok på delegatprogrammet til Tons of Rock i 2022. (Foto: Privat).

7. Hvilke tre låter / artister fra Norge burde vi høre på akkurat nå? (Maks én av dine egne)

Godt spørsmål, og også umulig å velge bare 3 låter så; her er en liste med 10 vanvittig sterke norske album gitt ut i 2022/2023 (i tilfeldig rekkefølge):

1. Fixation – More Subtle Than Death
2. The Good The Bad and The Zugly – Research and Destroy
3. Honningbarna – Animorphs
4. Backstreet Girls – In Lust We Trust
5. ATENA – Subway Anthem
6. Brenn – Vandrer på solskinn
7. Fights – Scampirock
8. Kvelertak – Endling
9. Oslo Ess – Oslo Ess
10. Blood Command – World Domination

Sliter med å velge fordi vi har så utrolig mye gode band i Norge, så her er en short list med enda flere helt rå norske band og artister: The dogs, Turbonegro, Death By Unga Bunga, Spidergawd, COMBOS, Silver, Wardruna, Kaizers Orchestra, FAENIHÆLVETTE, Naga Siren, Ida Maria, Sløtface, Gluecifer, ROSA FAENSKAP, Satyricon, Dimmu Borgir og selvfølgelig hele rosteren til Indie Recordings haha!

8. Hva er den mest minneverdige opplevelsen du har hatt i karrieren så langt?

Jeg føler at jeg har en jobb hvor jeg har minneverdige opplevelser ganske ofte. Alt fra å oppdage en ny artist, eller se en konsert som blåser meg av banen, til det å lytte til ny musikk fra artistene mine, eller å slippe album som jeg har jobbet lenge med. Det er rett og slett en luksus med jobben.

Jeg kan likevel trekke frem noen opplevelser som sitter dypt. Fixation er et eksempel, og et band jeg har jobbet med helt fra starten. Det å stå på sidescenen sommeren 2023 da de spilte på Englands største rockefestival Download, foran et stappfullt telt før de i det hele tatt hadde sluppet debutalbumet sitt var HELT vilt. Det å nå se at de er nominert til årets gjennombrudd og årets låt på musikkforleggerprisen er også ganske rått!

Å kunne få jobbe med Oslo Ess har også vært veldig stort. Det er et band jeg har vært fan av siden jeg var tenåring, så å jobbe med deres album var noe helt spesielt, og det er virkelig verdens beste folk å jobbe med i tillegg!

En personlig minneverdig opplevelse var jo også å vinne “Nordic Music Biz 20 under
30” i 2022. Jeg var ikke forberedt på det, så det var utrolig stas!
Behind the scenes pa platesigneringen med Oslo Ess pa albumslippdag pa Big Dipper
Celine sammen med Oslo Ess under platesigneringen på Big Dipper. (Foto: Privat).

Masterclass er et kompetanseprogram drevet av Music Norway som skal sikre rekruttering av yngre bransjetalenter med internasjonale vekstambisjoner. Celine var med i Masterclass 2023, som nå er avsluttet.