- Vi streber etter å være nyskapende

Christopher Kvalheim | Masterclass 2023

Skrevet av Henning Lefsaker 20.11.2023

Christopher Kvalheim i studioet hos Rolig Records. (Foto: Christian Carpagnano)
Christopher Kvalheim i studioet hos Rolig Records. (Foto: Christian Carpagnano)

Christopher Kvalheim (26) er en gull-sertifisert musikkprodusent, gründer og plateselskap-sjef. Han er co-founder av Oslo-baserte Rolig Records. Han har jobbet med ledende navn innen den norske Hip-Hop- og R&B-scenen, som Amara, Aiba, Chris Abolade, Philip Emilio og Oscar Blesson, samt internasjonale produsenter og artister. I dag fokuserer han på musikkproduksjon, forretnings- og prosjektledelse, samt studiomanagement gjennom sine egne selskaper.

1. Fortell litt om selskapet du jobber i, og hva du gjør der?

Jeg er musikkprodusent og leder i plateselskapet Rolig Records, som jeg grunnla sammen med Henrik Overå, Kristoffer Grobstok og Adrian Amara i 2018. Det hele startet med at vi ønsket å gi ut musikken vi lagde, og for å gjøre det bestemte vi oss for å gjøre det på vårt eget label - det ble Rolig Records, som startet ut av et lite studio i Østerdalsgata. I dag har vi et større studiospace på Fornebu som vi kaller Rolig Studios, som både er vårt hovedkvarter og et kreativt felleskap for flere artister, blant annet Beathoven og KØDE. Rolig Records fungerer i dag som både label og management, og vi huser artistene Amara og Chris Abolade, meg og Kristoffer Grobstok som produsenter, Henrik Overå på management, Christian Carpagnano på foto/film, Lohras Karimi på grafisk design, og Bo Dahle som merchandise-ansvarlig.

Min rolle i Rolig Records er hovedsakelig musikkprodusent og leder, men den er veldig flytende siden vi er en gründer-bedrift, så det krever at man tar tak der det trengs. Noen dager er jeg i studio og lager musikk, eller i et møterom og holder presentasjon, andre dager er jeg å spiller konsert, eller gjør snekkerarbeid - det syns jeg både er gøy og lærerikt.

Rolig Records er et selskap som er bygget på vennskap og på vår felles lidenskap for musikk og kultur. Vi streber etter å være nyskapende i alt fra musikk, merch og content, og å være en drivkraft for ny norsk musikk. Vi ønsker også å vokse ut i Skandinavia de neste årene, og være et bindeledd for skandinavisk musikk.

IMG 4857
Konsert med Amara og Chris Abolade. (Foto: Christian Carpagnano)
Original 3
Konsert i 2019 med Amara. (Foto: Christian Carpagnano)
Original
Christopher i studio sammen med Kristoffer Grobstok. (Foto: Christian Carpagnano)

2. Hvilke artister/prosjekter jobber du med?

I Rolig Records jobber jeg hovedsakelig med artisten Amara. Jeg produserer mye av musikken hans, og er med på management-beslutninger og marketing-strategi rundt hans artistprosjekt. Vi har hatt et tett samarbeid siden før vi startet Rolig Records sammen, og har forøvrig kjent hverandre siden vi gikk på barneskolen så samarbeidet vårt ble et naturlig resultat av delte interesser og et livslangt vennskap. Det første prosjektet vi slapp var “Atlantis” i 2019, som ble et startskudd for Amara og Rolig Records. Siden den gang har vi sluppet flere prosjekter, og vi jobber om dagen på flere nye spennende prosjekter.

Jeg samarbeider også mye med Kristoffer Grobstok om produksjon, både for Amara, men også for andre artister. Som musikkprodusent jobber jeg også med flere andre artister, deriblant Aiba, Roc Boyz, Daniel Elmrhari, Siyabång, for å nevne noen

Jeg satser også med musikkproduksjon internasjonalt, og har allerede begynt å ta viktige steg i denne retningen. I 2022 var vi i Los Angeles, der vi med støtte fra Music Norway fikk dra for å knytte nettverk og lage musikk. Der møtte jeg de danske produsentene UPNORTH og Piscot som jeg i år har gjort produksjon sammen med på to av Roc Boyz sine utgivelser, som begge gikk inn på topplisten i Norge. Det er kult å få muligheten til å jobbe med større internasjonale produsenter, og bygge bro mellom Norge og utland. Fremover er målet å fortsette å jobbe mot internasjonale markeder og gjøre låter for internasjonale artister

Original 2
Med resten av Rolig Records i LA. Foto: Christian Carpagnano

3. Hva liker du mest med jobben din?
Det jeg liker mest med jobben min er at jeg får jobbe med mange dyktige og talentfulle mennesker. Jeg får jobbe med artister jeg inspireres av, og jeg får være med å skape med de og hjelpe de med å fortelle deres historier. Det syns jeg er helt spesielt.


4. Største forbilde?
Michael Jordan.

5. Hvis du kunne samarbeide med hvilken som helst artist, levende eller avdød, hvem ville det være, og hvorfor?
Tror jeg måtte valgt Drake. Fordi han er en av mine favorittartister, fordi sounden hans inspirerer meg veldig og fordi han lever - så det er realistisk!

6. Hva er verdens beste låt?
Verdens beste låt er “Heal The World” av Michael Jackson. Syns teksten snakker for seg selv, tidløs låt, tidløst budskap, fantastisk fremført og produsert.

7. Hva ser vi mer av i musikkbransjen i Norge om fem år?
Jeg håper vi ser flere artister slippe musikk de genuint elsker, isteden for å jage toppliste-plasseringer. Jeg håper vi ser mindre russe- og festmusikk på listene, og mer moderne norsk popmusikk med dybde. Jeg håper vi ser flere kvinnelige artister på norsk, spesielt innenfor Hip-Hop/R&B. Det hadde vært utrolig kult.

8. Hva er den mest minneverdige opplevelsen du har hatt i karrieren så langt?
Vanskelig å velge, men en veldig kul opplevelse jeg hadde nylig var når Mike Dean var innom studioet vårt i sommer. Han var i byen for å spille med The Weeknd og var på Fornebu for å sjekke ut utstillingen til Masarati, som ligger rett ved våre studiolokaler. Siden han er en mine største musikalske inspirasjoner så var det jo en no-brainer å gå ned og hilse. Vi spurte han om han hadde lyst til å bli med opp å sjekke studioene våre, og det ble han med på - så satt vi egentlig bare i studio og pratet om musikkprogrammer (han bruker også Ableton) og turneen hans - og vi fikk vist han litt av vår musikk. One for the books!

IMG 2907
Christopher, Amara, Mike Dean og Chris Abolade i ett av våre studioer i Rolig Studios på Fornebu. (Foto: Christian Carpagnano)
IMG 2908
Christopher som viser Mike Dean det ene studioet hos Rolig Studios på Fornebu.

9. Hvilke 3 låter / artister fra Norge burde vi høre på akkurat nå?

Amara - Feber

Jeg er biased her, men jeg mener dette fra bunnen av mitt hjerte: Amara er next up. Et generasjonstalent. Sjekk ut siste låten han slapp! (Produsert av meg og Kristoffer Grobstok)

Daniel Owen - Skli (feat. Aiba)

Heftig Pop-R&B låt, dynamic duo, saucy track. Vil høre mer av dette i Norge!

Fig Tape - It’s Only Been A Week EP

En vill produsent gone artist. Inspirerende å se en produsent slippe sitt eget prosjekt, og synge selv. Bra jobba Fig Tape!

Masterclass er et kompetanseprogram drevet av Music Norway som skal sikre rekruttering av yngre bransjetalenter med internasjonale vekstambisjoner.